Forret med laksetatar med fennikelsalat og estragonolie
Opskrift på forret med laksetatar, fennikelsalat og estragonolie
Antal: 6 personer
Det skal du bruge til forret med laksetatar, fennikelsalat og estragonolie
- 450 g fersk laks
- 1 tsk. sukker
- salt og friskkværnet pebe
- 1 lille rødløg
- Toppen af 1 fennikel
- ½ dl cremefraiche 38 %
- lidt saft og skal af 1 usprøjtet citron
Prøv også: Lækker og nem laksemousse
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Fennikelsalat:
- 1 lille fennikel (uden top)
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 1 bakke ærteskud
- Estragoncreme:
- 2 dl rapsolie
- 10 spsk. Friskhakket estragon
- salt og friskkværnet peber
- Tilbehør: ristet rugbrød
Sådan laver du forret med laksetatar, fennikelsalat og estragonolie
Tø laksen op, og skær den i meget små tern – gerne mens den stadig er let frossen. Rør lakseternene sammen med sukker, salt og peber. Pil rødløget, og skær det i små tern. Hak fennikeltoppen groft, og bland løg og fennikeltop i laksen. Vend cremefraiche, lidt citronsaft og fintrevet citronskal i, og smag til med salt og peber. Anret tataren med en udstikkerform på 6 tallerkener. Fennikelsalat: Rens fenniklen, og skær den i meget tynde skiver på et mandolinjern. Marinér skiverne i olie, salt og peber. Vend ærteskud i, og anret fennikelsalaten oven på laksetataren.
Estragonolie: Rør olie, estragon, salt og peber sammen, og dryp det over anretningerne.
Servér straks med ristet rugbrød.