Forretter

8 gode ting til picnic-kurven

Når forårets buske og træer begynder at spire og blomstre, er det skønt at pakke en picnickurv og tage ud i det grønne. Vi sørger for lækre, nemme opskrifter til turen.
Maja Grønbæk 5.06.2021 Foto: Wichmann+Bendtsen.
8 gode ting til picnic-kurven

Når de varme måneder endelig kommer, er der ikke noget bedre end at pakke frokosten i en kurv og tage den med i skoven, haven, parken eller til stranden - og der er heldigvis rigtig mange gode sager, der er et hit at pakke i picnic-kurven!

Tag solhatten på, et tæppe over armen og slå dig ned i det grønne. Vi giver inspiration til skønne opskrifter til turen.

 

Skal turen i det grønne slutte med et sødt punktum? Prøv de lækreste små rabarbertærter med marcipan!

3 gode tips til picnickurven

#1: Husk de kolde drikke
Servér kold hvidvin eller hyldeblomstsaft til maden. Pak drikkevarerne i en pose med is eller køleelementer, så de kna holde sig kolde.

#2: Glem ikke salt og peber
Det er smadderærgerligt, hvis maden mangler salt eller peber. Husk derfor at pakke det ned i picnickurven.

#3: Skraldeposer må der til
Affald skal pakkes ind og tages med, hvis der ikke er skraldespande nok i skoven. Så husk rigeligt med poser!

8 gode bud på lækkerier til picnic-kurven:

Æble-gulerodsmuffins

Der ér bare noget tilfredsstillende over at udnytte så meget så muligt fra de råvarer, man bruger i køkkenet - og glæden bliver ekstra stor, når resultatet kan blive lækre muffins!

Til disse lækre æble-gulerodsmuffins med ingefær og kanel, har vi brugt den overskydende pulp fra hjemmelavet juice med gulerødder og æbler - men i princippet kan du prøve dig frem med diverse frugter og grøntsager, du foretrækker at lave friskpresset juice med. Find opskriften her!   

Picnic

Der skal selvfølgelig også noget med til at slukke tørsten! Rabarbersaft er den perfekte sommerdrik, og i denne opskrift får de skønne rabarber følgeskab af frisk ingefærsmag. Få opskriften her!   

Foto: Bjørn Jakobsen
Picnic

En rugbrøds-sandwich er både lækker og nem at have med som madpakke eller i picnickurven. Lav den med tun, avocado, karry og sennep. Få opskriften her!   

Foto: Colombus Leth
Kartoffelsalat med syltede rødløg

I Danmark er vi vilde med kartofler i alle afskygninger - og særligt hjemmelavet kartoffelsalat er en af de gode gengangere.

På redaktionen har vi fundet en ny favorit i denne forårslækre version med små kartofler og syltede rødløg. Få opskriften her!  

Picnic

Vandmelonsalat er den perfekte sommersalat - frisk og virkelig nem at lave. 4 ingredienser og lidt dressing - så har du et ægte sommerhit i picnic-kurven. Få opskriften her!   

Foto: Bjørn Jakobsen
Minitærter med purløg og rygeost

Langt om længe er forårets spæde grøntsager dukket op i butikkerne, og de er fantastiske at sætte tænderne i efter en lang periode med tung vintermad. Prøv de lækreste, små tærter med purløg og rygeost. Find opskriften her!   

Salat-bowl med laks og kartofler

Har du tupperware-skåle eller lignende med låg, er det nemt og hurtigt at bikse sommerlige og portionsanrettede salater sammen. Prøv fx denne lækre variant med laks og kartofler!