Bruschetta med brie og hindbær
Forretter

Bruschetta med brie, hindbær og rabarbersirup

af Mari Harjula 1.06.2018
Foto: Kirsi-Marja Savola.
Bruschetta er den klassiske og nemme italienske snack eller forret. Her er den i en skøn sommerlig version med hjemmelavet rabarbersirup, friske hindbær og fløjlsblød brie.
0 personer

Timian- og rabarbersirup

  • 2 dl vaskede rabarberstilke skåret i tynde skiver
  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 stilke timian

Bruschetta

  • 1 baguette
  • 200 g brie
  • 250 g hindbær (eller jordbær)
  • Lidt rucola
  Nordisk sommer og italiensk klassiker bliver forenet på fantastisk vis i denne lækre bruschetta med både rabarber og friske hindbær - der kan varieres i det uendelige efter smag og behag. Skift fx hindbærrene ud med danske jordbær, eller brug gorgonzola eller en anden blå ost i stedte for brie.     TIP: Rabarbersiruppen er også lækker som dessertsauce eller som smagsgiver til drinks.   Flere lækre småretter: Bruschetta med jordbær og basilikum  

En anden lækker bruschetta-variant: Bruschetta med tomat og mozarella

Bruschetta med brie, hindbær og rabarbersirup - Sådan gør du:

Sirup:
  1. Kom alle ingredienserne i en gryde. Kog blandingen i ca. 10 minutter, til rabarberstykkerne er bløde, og sukkerlagen er blevet tykkere.
  2. Hæld blandingen i en sigte, og lad siruppen dryppe ned i en skål. Stil siruppen køligt, indtil den skal bruges.
Bruschetta:
  1. Tænd ovnen på 225°. Skær baguetten og brien i skiver. Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir, og rist dem på den ene side i ovnen, til de er lysebrune.
  2. Vend brødene, læg en skive brie på hver, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, til brødet har fået farve, og osten er smeltet lidt.
  3. Top brødene med hindbær og rucola. Hæld til sidst rabarbersirup henover, og servér. 

Prøv også: 10 lækre opskrifter med daggammelt brød