Se også
Forretter
Bruschetta med brie, hindbær og rabarbersirup
Bruschetta er den klassiske og nemme italienske snack eller forret. Her er den i en skøn sommerlig version med hjemmelavet rabarbersirup, friske hindbær og fløjlsblød brie.
af Mari Harjula
1.06.2018
Foto: Kirsi-Marja Savola.
0 personer
Timian- og rabarbersirup
- 2 dl vaskede rabarberstilke skåret i tynde skiver
- 2 dl vand
- 2 dl sukker
- 1 spsk. citronsaft
- 2 stilke timian
Bruschetta
- 1 baguette
- 200 g brie
- 250 g hindbær (eller jordbær)
- Lidt rucola
Nordisk sommer og italiensk klassiker bliver forenet på fantastisk vis i denne lækre bruschetta med både rabarber og friske hindbær - der kan varieres i det uendelige efter smag og behag. Skift fx hindbærrene ud med danske jordbær, eller brug gorgonzola eller en anden blå ost i stedte for brie.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Bruschetta med brie, hindbær og rabarbersirup - Sådan gør du:
- Sirup: Kom alle ingredienserne i en gryde. Kog blandingen i ca. 10 minutter, til rabarberstykkerne er bløde, og sukkerlagen er blevet tykkere.
- Hæld blandingen i en sigte, og lad siruppen dryppe ned i en skål. Stil siruppen køligt, indtil den skal bruges.
- Bruschetta: Tænd ovnen på 225°. Skær baguetten og brien i skiver. Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir, og rist dem på den ene side i ovnen, til de er lysebrune.
- Vend brødene, læg en skive brie på hver, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, til brødet har fået farve, og osten er smeltet lidt.
- Top brødene med hindbær og rucola. Hæld til sidst rabarbersirup henover, og servér.
TIP: Rabarbersiruppen er også lækker som dessertsauce eller som smagsgiver til drinks.
Se også
Bruschetta – den lækreste forret
Se også