Bruschetta er den klassiske og nemme italienske snack eller forret. Her er den i en skøn sommerlig version med hjemmelavet rabarbersirup, friske hindbær og fløjlsblød brie.
0 personer
Timian- og rabarbersirup
2 dl vaskede rabarberstilke skåret i tynde skiver
2 dl vand
2 dl sukker
1 spsk. citronsaft
2 stilke timian
Bruschetta
1 baguette
200 g brie
250 g hindbær (eller jordbær)
Lidt rucola
Nordisk sommer og italiensk klassiker bliver forenet på fantastisk vis i denne lækre bruschetta med både rabarber og friske hindbær - der kan varieres i det uendelige efter smag og behag. Skift fx hindbærrene ud med danske jordbær, eller brug gorgonzola eller en anden blå ost i stedte for brie.
TIP: Rabarbersiruppen er også lækker som dessertsauce eller som smagsgiver til drinks.
Flere lækre småretter:Bruschetta med jordbær og basilikum
Bruschetta med brie, hindbær og rabarbersirup - Sådan gør du:
Sirup:
Kom alle ingredienserne i en gryde. Kog blandingen i ca. 10 minutter, til rabarberstykkerne er bløde, og sukkerlagen er blevet tykkere.
Hæld blandingen i en sigte, og lad siruppen dryppe ned i en skål. Stil siruppen køligt, indtil den skal bruges.
Bruschetta:
Tænd ovnen på 225°. Skær baguetten og brien i skiver. Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir, og rist dem på den ene side i ovnen, til de er lysebrune.
Vend brødene, læg en skive brie på hver, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, til brødet har fået farve, og osten er smeltet lidt.
Top brødene med hindbær og rucola. Hæld til sidst rabarbersirup henover, og servér.