Nordisk sommer og italiensk klassiker bliver forenet på fantastisk vis i denne lækre bruschetta med både rabarber og friske hindbær - der kan varieres i det uendelige efter smag og behag. Skift fx hindbærrene ud med danske jordbær, eller brug gorgonzola eller en anden blå ost i stedte for brie.
TIP: Rabarbersiruppen er også lækker som dessertsauce eller som smagsgiver til drinks.
Flere lækre småretter: Bruschetta med jordbær og basilikum
Det skal du bruge til bruschetta med brie, hindbær og rabarbersirup:
Ca. 12 stk.
Timian- og rabarbersirup:
- 2 dl vaskede rabarberstilke skåret i tynde skiver
- 2 dl vand
- 2 dl sukker
- 1 spsk. citronsaft
- 2 stilke timian
Bruschetta:
- 1 baguette
- 200 g brie
- 250 g hindbær (eller jordbær)
- Lidt rucola
En anden lækker bruschetta-variant: Bruschetta med tomat og mozarella
Sådan gør du:
Sirup:
- Kom alle ingredienserne i en gryde. Kog blandingen i ca. 10 minutter, til rabarberstykkerne er bløde, og sukkerlagen er blevet tykkere.
- Hæld blandingen i en sigte, og lad siruppen dryppe ned i en skål. Stil siruppen køligt, indtil den skal bruges.
Bruschetta:
- Tænd ovnen på 225°. Skær baguetten og brien i skiver. Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir, og rist dem på den ene side i ovnen, til de er lysebrune.
- Vend brødene, læg en skive brie på hver, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, til brødet har fået farve, og osten er smeltet lidt.
- Top brødene med hindbær og rucola. Hæld til sidst rabarbersirup henover, og servér.
Prøv også: 10 lækre opskrifter med daggammelt brød