Bruschetta med brie, hindbær og rabarbersirup

Antal: 
Ca. 12 stk.
Det skal du bruge: 
Timian- og rabarbersirup
2 dl vaskede rabarberstilke skåret i tynde skiver
2 dl vand
2 dl sukker
1 spsk. citronsaft
2 stilke timian
Bruschetta
1 baguette
200 g brie
250 g hindbær (eller jordbær)
Lidt rucola
 
Nordisk sommer og italiensk klassiker bliver forenet på fantastisk vis i denne lækre bruschetta med både rabarber og friske hindbær - der kan varieres i det uendelige efter smag og behag. Skift fx hindbærrene ud med danske jordbær, eller brug gorgonzola eller en anden blå ost i stedte for brie.
 
 
TIP: Rabarbersiruppen er også lækker som dessertsauce eller som smagsgiver til drinks.
 
Flere lækre småretter: Bruschetta med jordbær og basilikum
 

En anden lækker bruschetta-variant: Bruschetta med tomat og mozarella

Bruschetta med brie, hindbær og rabarbersirup - Sådan gør du:

Sirup:
  1. Kom alle ingredienserne i en gryde. Kog blandingen i ca. 10 minutter, til rabarberstykkerne er bløde, og sukkerlagen er blevet tykkere.
  2. Hæld blandingen i en sigte, og lad siruppen dryppe ned i en skål. Stil siruppen køligt, indtil den skal bruges.
Bruschetta:
  1. Tænd ovnen på 225°. Skær baguetten og brien i skiver. Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir, og rist dem på den ene side i ovnen, til de er lysebrune.
  2. Vend brødene, læg en skive brie på hver, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, til brødet har fået farve, og osten er smeltet lidt.
  3. Top brødene med hindbær og rucola. Hæld til sidst rabarbersirup henover, og servér. 

Prøv også: 10 lækre opskrifter med daggammelt brød