Forretter

Bruschetta med brie, hindbær og rabarbersirup

Bruschetta er den klassiske og nemme italienske snack eller forret. Her er den i en skøn sommerlig version med hjemmelavet rabarbersirup, friske hindbær og fløjlsblød brie.
af Mari Harjula 1.06.2018 Foto: Kirsi-Marja Savola.
Bruschetta med brie og hindbær
0 personer

Timian- og rabarbersirup

  • 2 dl vaskede rabarberstilke skåret i tynde skiver
  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 stilke timian

Bruschetta

  • 1 baguette
  • 200 g brie
  • 250 g hindbær (eller jordbær)
  • Lidt rucola

Nordisk sommer og italiensk klassiker bliver forenet på fantastisk vis i denne lækre bruschetta med både rabarber og friske hindbær - der kan varieres i det uendelige efter smag og behag. Skift fx hindbærrene ud med danske jordbær, eller brug gorgonzola eller en anden blå ost i stedte for brie.

Bruschetta med brie, hindbær og rabarbersirup - Sådan gør du:

  1. Sirup: Kom alle ingredienserne i en gryde. Kog blandingen i ca. 10 minutter, til rabarberstykkerne er bløde, og sukkerlagen er blevet tykkere.
  2. Hæld blandingen i en sigte, og lad siruppen dryppe ned i en skål. Stil siruppen køligt, indtil den skal bruges.
  3. Bruschetta: Tænd ovnen på 225°. Skær baguetten og brien i skiver. Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir, og rist dem på den ene side i ovnen, til de er lysebrune.
  4. Vend brødene, læg en skive brie på hver, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, til brødet har fået farve, og osten er smeltet lidt.
  5. Top brødene med hindbær og rucola. Hæld til sidst rabarbersirup henover, og servér. 

TIP: Rabarbersiruppen er også lækker som dessertsauce eller som smagsgiver til drinks.