Forretter

Gravad laks med dild og snaps

Gravad laks med dild og snaps er en lækker forret, som gør sig godt til nytår, hvor du kan bruge dine rester af snaps fra julen!
Af Camilla Biesbjerg Markussen 16.11.2022 Foto: Peter Kam
Gravad laks med dild og snaps
8 personer

Ingredienser

  • 600 g fersk lakseside
  • 5 cl snaps
  • 40 g groft salt
  • 20 g sukker
  • 1 helt peberkorn
  • 1 spsk. tørret dild

Til servering

  • 1 godt brød
  • 1 æble
  • 1 potte frisk dild

Sådan laver du gravad laks med dild og snaps

  1. Dup laksesiden tør, og læg den i et fad med kødsiden opad. Dryp snaps ud over laksen.
  2. Knus salt, sukker og 
peberkorn groft i en morter, og drys blandingen ud over laksen i et jævnt lag. Drys til sidst med tørret dild.
  3. Pak laksen tæt ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl i 48 timer.
  4. Tag laksen ud fra køl, og tør den grundigt af. Der vil have samlet sig en del væske inde i filmen, som skal kasseres.

Servering

  1. Skær fine, tynde skiver af laksen, og servér dem på godt brød. Top med friske æbletern og frisk dild.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.