Se også
Forretter
Gravad laks med dild og snaps
Gravad laks med dild og snaps er en lækker forret, som gør sig godt til nytår, hvor du kan bruge dine rester af snaps fra julen!
Af Camilla Biesbjerg Markussen
16.11.2022
Foto: Peter Kam
8 personer
Ingredienser
- 600 g fersk lakseside
- 5 cl snaps
- 40 g groft salt
- 20 g sukker
- 1 helt peberkorn
- 1 spsk. tørret dild
Til servering
- 1 godt brød
- 1 æble
- 1 potte frisk dild
Sådan laver du gravad laks med dild og snaps
- Dup laksesiden tør, og læg den i et fad med kødsiden opad. Dryp snaps ud over laksen.
- Knus salt, sukker og peberkorn groft i en morter, og drys blandingen ud over laksen i et jævnt lag. Drys til sidst med tørret dild.
- Pak laksen tæt ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl i 48 timer.
- Tag laksen ud fra køl, og tør den grundigt af. Der vil have samlet sig en del væske inde i filmen, som skal kasseres.
Servering
- Skær fine, tynde skiver af laksen, og servér dem på godt brød. Top med friske æbletern og frisk dild.