Tid: 20 minutter. Ovntid: 25 minutter. Antal personer: 4.Det skal du bruge til indbagt laks med flødeost:4 laksebøffer1 skalotteløg1 fed hvidløg1 frisk rød chili olie til stegning250 g frisk babyspinat225 flødeost naturelsalt og friskkværnet peber25 g smør1 pakke fillodej1 æg til penslingSådan laver du indbagt laks med flødeost:Fjern skindet fra laksebøfferne. Pil skalotteløg og hvidløg, og skær dem i fine tern. Rens chilien, og snit den fint.Steg løg, hvidløg og chili i olie på en pande, indtil løgene er klare. Skyl og tør spinat, og lad den stege med et par minutter, til den akkurat falder sammen.Læg blandingen over i en sigte, og lad det meste af væden løbe fra. Hæld blandingen tilbage på den lune pande, og tilsæt flødeost. Bland godt sammen, og smag til med salt og peber.Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en lille gryde. Fold et lag fillodej ud på bordet, og pensl det med smeltet smør.Læg et lag fillodej ovenpå. Læg et stykke laks i den ene ende sammen med en fjerdedel af spinatblandingen. Fold siderne af fillodejen ind over laksen, og rul den, så den kommer til at ligne en stor forårsrulle. Gentag proceduren med de andre 3 stykker laks, og læg rullerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.Pensl med sammenpisket æg, og bag rullerne i ovnen i 20-25 minutter. Servér straks.   

Indbagt laks med flødeost

Forberedelse: 
20 minuter
Tilberedning: 
25 minuter
Det skal du bruge: 
4 laksebøffer
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 frisk rød chili olie til stegning
250 g frisk babyspinat
225 flødeost naturel
Salt og friskkværnet peber
25 g smør
1 pakke fillodej
1 æg til pensling

SÅDAN LAVER DU INDBAGT LAKS MED FLØDEOST:

  1. Fjern skindet fra laksebøfferne. Pil skalotteløg og hvidløg, og skær dem i fine tern. Rens chilien, og snit den fint.
  2. Steg løg, hvidløg og chili i olie på en pande, indtil løgene er klare. Skyl og tør spinat, og lad den stege med et par minutter, til den akkurat falder sammen.
  3. Læg blandingen over i en sigte, og lad det meste af væden løbe fra. Hæld blandingen tilbage på den lune pande, og tilsæt flødeost. Bland godt sammen, og smag til med salt og peber.
  4. Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en lille gryde. Fold et lag fillodej ud på bordet, og pensl det med smeltet smør.
  5. Læg et lag fillodej ovenpå. Læg et stykke laks i den ene ende sammen med en fjerdedel af spinatblandingen. Fold siderne af fillodejen ind over laksen, og rul den, så den kommer til at ligne en stor forårsrulle. Gentag proceduren med de andre 3 stykker laks, og læg rullerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Pensl med sammenpisket æg, og bag rullerne i ovnen i 20-25 minutter. Servér straks.