Det er altid et hit at byde gæsterne på små, lækre appetitvækkere sammen med velkomstdrinken. Disse små knækbrød får en fin og festlig farve fra grønkålen i dejen, og smager skønt i kombination med den cremede og syrlige citron-fetadip.
Flere grønne lækkerier: Sprøde minivafler med stenbiderrogn
Det skal du bruge til grønne knækbrød med citron-fetadip:
Knækbrød:
- 100 g grønkål
- 1½ dl hvedeøl
- 4 dl hvedemel
- ½ tsk. hjortetakssalt
- 1 spsk. salt
Citron-fetadip:
- 200 g feta
- 2 dl kogte kikærter
- ½ dl olie
- 2 usprøjtede citroner
- ½ spsk. salt
- Purløg
Supplér dine knækbrød med citron-fetatdip med en ekstra starter: Bruschetta med brie, hindbær og rabarbersirup
Sådan gør du:
Knækbrød:
- Damp og vrid grønkålen. Blend grønkål sammen med øl.
- Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål, tilsæt grønkålsblandingen, og saml dejen. Del dejen i 2, og rul den tyndt ud – brug gerne lidt mel.
- Skær dejen i lange stænger, der måler ca. 2 x 7 cm, og løft dem forsigtigt over på et stykke bagepapir. Prik dem med en gaffel.
- Bag dem i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter.
Citron-fetadip:
- Blend feta, kikærter og olie.
- Riv skallen af citronerne, og pres dem. Kom salt og citronsaft i dippen.
- Servér med citronskal og lidt olie, og kom purløg på toppen.
Måske du også vil kunne lide: Fjordrejer på små toasts