Knækbrød med citron-fetadip
Forretter

Grønne knækbrød med citron-fetadip

af Lena Staal 30.04.2018
Foto: Inge Skovdal.
Mangler du en lækker snack til at byde dine gæster velkommen? Så er disse grønne knækbrød med citron-fetadip lige sagen! Få opskriften her.

Det er altid et hit at byde gæsterne på små, lækre appetitvækkere sammen med velkomstdrinken. Disse små knækbrød får en fin og festlig farve fra grønkålen i dejen, og smager skønt i kombination med den cremede og syrlige citron-fetadip. 

Flere grønne lækkerier: Sprøde minivafler med stenbiderrogn

Det skal du bruge til grønne knækbrød med citron-fetadip:

Knækbrød:

  • 100 g grønkål
  • 1½ dl hvedeøl
  • 4 dl hvedemel
  • ½ tsk. hjortetakssalt
  • 1 spsk. salt

Citron-fetadip:

  • 200 g feta
  • 2 dl kogte kikærter
  • ½ dl olie
  • 2 usprøjtede citroner
  • ½ spsk. salt
  • Purløg

Supplér dine knækbrød med citron-fetatdip med en ekstra starter: Bruschetta med brie, hindbær og rabarbersirup

Sådan gør du:

Knækbrød:

  1. Damp og vrid grønkålen. Blend grønkål sammen med øl.
  2. Bland alle tørre ingredienser sammen i en skål, tilsæt grønkålsblandingen, og saml dejen. Del dejen i 2, og rul den tyndt ud – brug gerne lidt mel.
  3. Skær dejen i lange stænger, der måler ca. 2 x 7 cm, og løft dem forsigtigt over på et stykke bagepapir. Prik dem med en gaffel.
  4. Bag dem i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter.

Citron-fetadip:

  1. Blend feta, kikærter og olie.
  2. Riv skallen af citronerne, og pres dem. Kom salt og citronsaft i dippen.
  3. Servér med citronskal og lidt olie, og kom purløg på toppen.

Måske du også vil kunne lide: Fjordrejer på små toasts