Hjemmelavede blinis med avocado og stenbiderrogn
Blinis med avocado og stenbiderrogn
- 90 g hvedemel
- 30 g boghvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1 spsk. finthakket dild
- 1 spsk. finthakket purløg
- 2 dl fløde
- 2 æg
- Smør til stegning
- 3 avocadoer
- 3 dl cremefraiche 18 %
- 1 rødløg
- 100 g stenbiderrogn
- Dild til pynt
I marts er det højsæson for stenbiderrogn, så det gælder om at tænke den perlende delikatesse ind i så mange retter som muligt. Vi har tilberedt den klassiske ret med blinis og toppet den med avocado, som også kan serveres til en weekendfrokost med et godt brød til.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også: Bagt lange med sprød topping
Sådan laver du blinis med avocado og stenbiderogn
- Bland mel, salt, bagepulver, dild og purløg.
- Pisk fløde og æg i blandingen med en gaffel.
- Smelt smør på panden, hæld 1 spsk. dej på, og steg blinien gylden på begge sider. Portionen giver 24 stk.
- Skær avocadoerne i skiver. Anret blinierne på et fad med 1 skive avocado, 1 spsk. cremefraiche, 1 tsk. hakket rødløg og 1 tsk. stenbiderrogn på hver.
- Pynt med dild, og servér.
Få styr på rognen, inden du går i gang:
Stenbiderens rogn er frisk, salt og rosafarvet, og den ligger i hinder. For at løsne hinderne skal du først fjerne de største hinder med fingerende og derefter lægge rognen i en skål med koldt vand. Pisk med et metalpiskeris, til hinderne slipper, og sigt derefter vandet fra. Lad rognen dryppes af, smag til med salt, og lad den trække et par timer. Så er stenbiderrognen klar til servering.
Prøv også: Pitabrød - en nem opskrift