Hummersuppe med cognac

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Hummersuppe
1 hel kogt hummer, 600-700 g (kan købes eller bestilles hos fiskehandleren)
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 porrer
3 spsk. olivenolie til stegning
80 g hvedemel
5 dl hvidvin
½ dl cognac
140 g koncentreret tomatpuré
1 krydderbuket af frisk timian, rosmarin og laurbærblade
½ tsk. cayennepeber
Salt og peber
1 l fiskebouillon
2 dl piskefløde
1 lille bundt purløg

Sådan laver du suppen

  • Flæk hummeren med en stor, skarp kniv. Placér kniven i ”krydset” mellem skjold og hoved. Skær først igennem hovedet. Vær opmærksom på, at det kan sprøjte en del.

  • Herefter skæres hummeren fra ”krydset” ned igennem kroppen og halen. Fjern tarmstrengen i halen og mavesækken oppe fra hovedet (det er en lille pose).

  • Tag kødet ud af hummeren.

  • Flæk kløerne, og tag kødet ud med en hummergaffel. Gem skallerne, læg kødet til side i en skål, og sæt det på køl.

  • Hak løg og hvidløg helt fint.

  • Skær det grønne af porrerne, og fjern det yderste lag. Skyl dem grundigt. Hak dem fint.

  • Opvarm olien i en stor gryde.

  • Svits hummerskallerne. Tilsæt løg, hvidløg og porrer. Svits ved høj varme i 5-6 minutter.

  • Drys mel over, og vend godt rundt.

  • Hæld hvidvin og cognac i gryden, og kog ind i 3-4 minutter.

  • Tilsæt tomatpuré, krydderbuket og cayennepeber. Krydr med salt og peber.

  • Hæld fiskebouillon i gryden, og skru ned til svag varme. Lad suppen simre i ca. 30 minutter.

  • Si suppen, hæld den tilbage i gryden, og varm den igennem med fløden.

  • Anret suppen i suppeskåle, og læg hummerkødet i. Pynt med hakket purløg.