
Hummersuppe med cognac

Hummersuppe
- 1 hel kogt hummer, 600-700 g (kan købes eller bestilles hos fiskehandleren)
- 2 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 2 porrer
- 3 spsk. olivenolie til stegning
- 80 g hvedemel
- 5 dl hvidvin
- ½ dl cognac
- 140 g koncentreret tomatpuré
- 1 krydderbuket af frisk timian, rosmarin og laurbærblade
- ½ tsk. cayennepeber
- Salt og peber
- 1 l fiskebouillon
- 2 dl piskefløde
- 1 lille bundt purløg
Sådan laver du suppen
-
Flæk hummeren med en stor, skarp kniv. Placér kniven i ”krydset” mellem skjold og hoved. Skær først igennem hovedet. Vær opmærksom på, at det kan sprøjte en del.
-
Herefter skæres hummeren fra ”krydset” ned igennem kroppen og halen. Fjern tarmstrengen i halen og mavesækken oppe fra hovedet (det er en lille pose).
-
Tag kødet ud af hummeren.
-
Flæk kløerne, og tag kødet ud med en hummergaffel. Gem skallerne, læg kødet til side i en skål, og sæt det på køl.

-
Hak løg og hvidløg helt fint.
-
Skær det grønne af porrerne, og fjern det yderste lag. Skyl dem grundigt. Hak dem fint.
-
Opvarm olien i en stor gryde.
-
Svits hummerskallerne. Tilsæt løg, hvidløg og porrer. Svits ved høj varme i 5-6 minutter.
-
Drys mel over, og vend godt rundt.
-
Hæld hvidvin og cognac i gryden, og kog ind i 3-4 minutter.

Jomfruhummere med kryddersmør
-
Tilsæt tomatpuré, krydderbuket og cayennepeber. Krydr med salt og peber.
-
Hæld fiskebouillon i gryden, og skru ned til svag varme. Lad suppen simre i ca. 30 minutter.
-
Si suppen, hæld den tilbage i gryden, og varm den igennem med fløden.
-
Anret suppen i suppeskåle, og læg hummerkødet i. Pynt med hakket purløg.