Forretter

Løgsuppe med hjemmelavede brødcroutoner

Lad denne lækre løgsuppe give dine smagsløg en udsøgt fornøjelse, som varmer i denne kolde tid. Få opskriften lige her!
6.02.2019 Opskrift og foto: Skovdalnordic.com.
Klassisk løgsuppe med brødcroutoner

En fransk bistroklassiker i de kolde vintermåneder smager fantastisk. Ganske simpel og nem at lave. Du vil elske denne løgsuppe med hjemmelavede brødcroutoner.

Ingredienser

  • 125 g fuldkornsperlebyg
  • 1 kg løg
  • 50 g smør
  • 1 dl hvidvin
  • 2 l kraftig oksekødsbouillon
  • Ca. 1 spsk. æbleeddike
  • Ca. ¼ l fløde
  • Salvie

Brødcroutoner

  • 1 ciabattaflute
  • Ca. 75 g smør
  • Salt

Sådan laver du løgsuppe

  1. Kog perlebyggen efter anvisning på posen. Pil løgene, og skær dem i ringe.
  2. Smelt smørret, og svits løgene, indtil de begynder at blive brune.
  3. Tilsæt hvidvinen, og lad alkoholen brænde af.
  4. Tilsæt bouillon. Lad suppen simre i 30 minutter.
  5. Tilsæt perlebyg, og smag til med æbleeddike og fløde.
  6. Pynt med salvie, hjemmelavede brødcroutoner og fintsnittede porretoppe.

Brødcroutoner

  1. Halvér ciabattaflute, og smør det godt.
  2. Bræk brødet i mindre stykker til store brødcroutoner.
  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 250°, indtil de er brune – vend dem undervejs, og drys med salt.
  4. Brug ²/5 til suppen og resten til fisken.