Se også
Forretter
Løgsuppe med hjemmelavede brødcroutoner
Lad denne lækre løgsuppe give dine smagsløg en udsøgt fornøjelse, som varmer i denne kolde tid. Få opskriften lige her!
6.02.2019
Opskrift og foto: Skovdalnordic.com.
En fransk bistroklassiker i de kolde vintermåneder smager fantastisk. Ganske simpel og nem at lave. Du vil elske denne løgsuppe med hjemmelavede brødcroutoner.
Ingredienser
- 125 g fuldkornsperlebyg
- 1 kg løg
- 50 g smør
- 1 dl hvidvin
- 2 l kraftig oksekødsbouillon
- Ca. 1 spsk. æbleeddike
- Ca. ¼ l fløde
- Salvie
Brødcroutoner
- 1 ciabattaflute
- Ca. 75 g smør
- Salt
Sådan laver du løgsuppe
- Kog perlebyggen efter anvisning på posen. Pil løgene, og skær dem i ringe.
- Smelt smørret, og svits løgene, indtil de begynder at blive brune.
- Tilsæt hvidvinen, og lad alkoholen brænde af.
- Tilsæt bouillon. Lad suppen simre i 30 minutter.
- Tilsæt perlebyg, og smag til med æbleeddike og fløde.
- Pynt med salvie, hjemmelavede brødcroutoner og fintsnittede porretoppe.
Brødcroutoner
- Halvér ciabattaflute, og smør det godt.
- Bræk brødet i mindre stykker til store brødcroutoner.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 250°, indtil de er brune – vend dem undervejs, og drys med salt.
- Brug ²/5 til suppen og resten til fisken.