Omelet med røget laks og purløgs-cremefraiche

Lav omelet som del af en brunchbuffet, en lækker frokostret eller let aftensmad evt. serveret med en god skive rugbrød til. Vi har valgt at bruge kokosmælk i omeletten, da den er sundere end fløde og giver en spændende smag med et lille hint af sødme. Du kan sagtens erstatte cremefraiche med skyr, hvis du har lyst.

Sæt amerikanske pandekager med blåbær på brunchbordet sammen med din omelet

Omelet med røget laks og purløgs-cremefraiche 

1 miniomelet til 1-2 personer
Det skal du bruge til omelet:
  • 3 æg
  • 2 spsk. kokosmælk
  • 1 nip salt
  • 1 stænk olivenolie
  • ½ tsk. smør
  • 1 forårsløg

Prøv også hjemmelavet mysli med tranebær til din morgenmad

Purløgs-cremefraiche:
  • ¼ bundt purløg
  • 2 spsk. cremefraiche
  • Citron
  • Salt og peber
Topping:
  • 1 rødløg
  • 50 g røget laks
Sådan laver du omelet:
  1. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem med kokosmælk og salt. Opvarm olivenolie og smør på en lille pande, indtil det simrer, og tilsæt æggemassen.
  2. Hak forårsløget fint, og drys det over æggemassen på panden. Steg omeletten, indtil den er gennemstegt.
Purløgscremefraiche:
  1. Hak purløgene fint, og bland dem med cremefraiche i en lille skål. Smag til med citron, salt og peber. Pil rødløget, og skær det i ultratynde skiver.
  2. Anret omeletten med cremefraichedressing, rødløgsskiver og laks på toppen. 

Prøv også: Røget laks med fennikelsalat