Se også
Forretter
Røsti med laks
Steg en sprød røsti lavet af kartoffel, persillerod og gulerødder, og brug den som en delikat bund under den røgede laks.
Af Timm Vladimir
18.11.2022
Foto: Columbus Leth
4 personer
Tid i alt 25 min
Ingredienser
- 1 bagekartoffel
- 1 persillerod
- 2 gulerødder
- Salt og peber
- 1 rødløg
- 1 æg
- 1 spsk. smør til stegning
- 1 spsk. olivenolie til stegning
Til servering
- 50 g feldsalat
- 200 g røget laks
- 4 spsk. cremefraiche 38 %
- Frisk dild
- Løgspirer
Sådan laver du røsti
- Skræl kartoffel, persillerod og gulerødder, og riv det hele groft. Læg det i et viskestykke, og pres væsken ud.
- Hæld de revne rødder i en skål, og krydr med salt og peber.
- Pil og hak løget fint. Vend halvdelen (gem resten til pynt) i skålen med rødder, og tilsæt ægget. Bland godt.
- Del rodfrugtblandingen i 4 lige store bunker, og pres dem sammen til flade røsti.
- Steg røstierne på en pande i smør og olie i 4-5 minutter på hver side ved høj varme, så de bliver sprøde og gyldne.
Servering
Skyl og tør salaten. Læg 1 røsti på hver tallerken, og top dem med salat, skiver af røget laks, lidt cremefraiche, resten af det hakkede løg, dild og løgspirer. Servér straks.