Forretter

Røsti med laks

Steg en sprød røsti lavet af kartoffel, persillerod og gulerødder, og brug den som en delikat bund under den røgede laks.
Af Timm Vladimir18.11.2022Foto: Columbus Leth
4 personer
Tid i alt 25 min

Ingredienser

  • 1 bagekartoffel
  • 1 persillerod
  • 2 gulerødder
  • Salt og peber
  • 1 rødløg
  • 1 æg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

Til servering

  • 50 g feldsalat
  • 200 g røget laks
  • 4 spsk. cremefraiche 38 %
  • Frisk dild
  • Løgspirer

Sådan laver du røsti

  1. Skræl kartoffel, persillerod og gulerødder, og riv det hele groft. Læg det i et viskestykke, og pres væsken ud.
  2. Hæld de revne rødder i en skål, og krydr med salt og peber.
  3. Pil og hak løget fint. Vend halvdelen (gem resten til pynt) i skålen med rødder, og tilsæt ægget. Bland godt.
  4. Del rodfrugtblandingen i 4 lige store bunker, og pres dem sammen til flade røsti.
  5. Steg røstierne på en pande i smør og olie i 4-5 minutter på hver side ved høj varme, så de bliver sprøde og gyldne.

Servering

Skyl og tør salaten. Læg 1 røsti på hver tallerken, og top dem med salat, skiver af røget laks, lidt cremefraiche, resten af det hakkede løg, dild og løgspirer. Servér straks.

Sponsoreret indhold