Røget torskerogn
• 250 g røget torskerogn
• 2 spsk cremefraiche 38 %
• 2 spsk purløg, hakket
Kogt torskerogn
• 400 g torskerogn
• 1 spsk dildfrø
• 1 spsk hvidvinseddike
• 1 usprøjtet citron
• 2 spsk god mayonnaise, fx Hellmanns
• 1 spsk kapers
• 1 tsk citronpeber
• 2 spsk cremefraiche 18 %
• 1 bundt dild, hakket
Marineret blad selleri
• 6 stængler bladselleri
• 2 spsk citronolivenolie
• 1 tsk flagesalt
• Tilbehør Ristet eller grillet brød
Røget torskerogn Flæk torskerognen, og skrab rognen ud med en ske. Bland cremefraiche, purløg og røget torskerogn sammen med en gaffel. Lad det trække 1 time i køleskab før servering. kogt torskerogn: Pak torskerognen ind i pergament- eller bagepapir, og læg den i en gryde. Hæld vand på, til det dækker. Tilsæt dildfrø og hvidvinseddike. Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad det småkoge i 20-25 minutter. Sluk herefter for varmen, og lad torskerognen trække i 20 minutter. Hæld vandet fra, pak rognen ud, og lad den afkøle. Fjern hinderne fra torskerognen, bræk den i mindre stykker, og læg den i en skål. Riv skallen fint af citronen, og kom den i skålen. Tilsæt mayonnaise, kapers, citronpeber og cremefraiche. Mos det hele sammen med en gaffel til en ensartet konsistens. Tilsæt til sidst hakket dild.
Marineret blad selleri Rens bladsellerien, og skær det nederste og øverste af. Skræl overfladen for at fjerne de yderste tråde. Skær bladsellerien i tynde stave, og vend dem med citronolie og flagesalt. Anret de to slags torskerogn i hvert sit lille glas, og sæt også de marinerede blegselleri i et lille glas.
Server med grillet eller ristet brød til.
Få alle opskrifter i menuen her:
![]() |
![]() |
![]() |
|
Sparkling spring med saltmandler |
Grillet tun med nudelsalat |
Macarons med frugt |
Få inspiration til at dække et flot og feminint middagsbord i galleriet herunder
Brug et stort fad, og skab stemning med lysglas og små blomsterbuketter. Strø med løs hånd rosenblade og andre blomsterblade på bordet. Vælg gerne mønstret porcelæn, der matcher dug og blomster. Vi har holdt os til lyselilla og lyseblå nuancer med et pift af hvid, creme og lysegul. Pynt op i forårsfarver Foråret er lige om hjørnet, så dæk bordet med pastelfarver, og sæt buketter i små glas. Vi har brugt: Kalla, lyslilla roser, franske anemoner, hornviol og Leucocoryne, som dufter helt fantastisk. Sjov med kallaer Kalla kan noget sjovt. Opvarm stilken i hænderne, eller tag den op i nakken, og hiv den frem og tilbage, til stilken bliver varm. Når stilken er opvarmet, kan den bøjes uden at knække. Fold en kalla om en serviet, og sæt en hornviol ved. Nem og lysende pynteidé Bind en tofarvet snor om et glas til fyrfadslys, og sæt en enkel hornviol i båndet. Enkelt og smukt. Du kan også vælge at bruge farvede glas til denne pynteidé.Pynt op i forårsfarver
Pynt op i forårsfarver