Servér denne hjerte-fyldte menu, for dem der står dit hjerte nært. Vi har samlet hele 6 retter, så glæd dig blandt andet til andehjerter, artiskokhjerter, hjertesalet og hjertemuslinger.
af Morten Schou / Foto: Stine Christiansen
24.02.2020
Dampende hjerter, flammende hjerter og flåede hjerter er kun nogle af de metoder, hjerterne i denne menu er tilberedt på. Vi har samlet en hel menu med hjeter til dig, som du kan servere for dine gæster. De vil ikke blive skuffet.
I menuen finder du hjerter fra både and, artiskok, salat og muslinger, som du kan servere for dem, der står dit hjerte nær.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tidsplan
Dagen før Skræl knoldsellerien, og skær den i tern Blend estragonolien Forbered tomatbouillonen Lav hibiscusgranitéen og chokoladecremen På dagen Lav østerscremen Rist og hak mandlerne En time før Blend sellerikompotten Lav salatpuréen Lige inden servering Steg andehjerterne og savojkålen Kog artiskokhjerterne Damp muslingerne Lav den skummende muslingebouillon SE OGSÅ:Fransk gourmet-menu
Andehjerter med sellerikompot, savojkål og aromatiske urter
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave andehjerter med sellerikompot, savojkål og aromatiske urter:
1 knoldselleri
1 usprøjtet citron
4 g havsalt
1 bundt frisk estragon
1 bundt bredbladet persille
2 dl vindruekerneolie
12 andehjerter
1 spsk. olivenolie
1 savojkål
1 potte brøndkarse
1 potte tallerkensmækker
Sådan laver du andehjerter med sellerikompot, savojkål og aromatiske urter:
Skræl knoldsellerien, og skær den i tern.
Kog ternene møre i letsaltet vand.
Sigt vandet fra, og blend selleriternene til en glat puré.
Riv skallen af citronen, og pres saften.
Smag selleripuréen til med citronskal, -saft og havsalt.
Blend estragonen og den bredbladede persille med vindruekerneolien i 8-10 minutter.
Sigt olien gennem et klæde, og stil den på køl.
Steg andehjerterne i en smule olivenolie i 2 minutter, og krydr med havsalt.
Hak savojkålen i mindre stykker, og steg dem på en varm pande i en smule olivenolie. Krydr med havsalt.
Anret andehjerterne hen over sellericremen.
Læg savojkål, brøndkarse og tallerkensmækker ovenpå, og dryp med estragonolie.
TIP! Der er helt sikkert for meget estragonolie, men det er en god ting altid at have på køl og bruge hen over stegte grøntsager, et stykke bagt fisk eller i en jordskokkesuppe.
Artiskokhjerter med østerscreme
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave artiskokhjerter med østerscreme:
4 artiskokker
1 usprøjtet citron
3 g havsalt
8 østers
4 æggehvider
5 dl vindruekerneolie
1 tsk. olivenolie
Sådan laver du artiskokhjerter med østerscreme:
Pil bladene af artiskokkerne, så kun hjerterne er tilbage.
Skær citronen i skiver.
Kog artiskokhjerterne i godt saltet vand med 3-4 skiver citron i ca. 20 minutter, og lad dem trække i vandet i 5 minutter.
Blend østersene og æggehviderne med en stavblender.
Pisk vindruekerneolien i i en tynd stråle, til du har en homogen creme, der minder om en mayonnaise.
Smag til med citronsaft.
Anret artiskokhjerterne med østerscremen, og dryp med olivenolie.
TIP! Denne ret skal nydes med fingrene. Løsn bladene et for et, og dyp i østerscremen.
Salathjerter med ristede mandler og citron
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave salathjerter med ristede mandler og citron:
2 hjertesalater
2 romainesalater
2 hovedsalater
250 g frisk spinat
havsalt
50 g mandler
2 spsk. olivenolie
½ citron
1 bundt citronverbena
Sådan lavert du salathjerter med ristede mandler og citron:
Pluk de tre salater, og frigør stænglerne.
Hak salaterne groft, og blanchér dem 2-3 minutter i letsaltet vand.
Vrid dem fri for vand, og blend dem sammen med spinaten til en glat puré.
Smag til med havsalt.
Rist mandlerne på en varm, tør pande, og hak dem groft.
Anret de sprøde salatstængler hen over salatpuréen, og afslut med et drys mandler, lidt olivenolie, citronsaft og frisk citronverbena.