Mad
Fisk og skaldyr
Grillet makrel med syltede hyldebær
Smid makrellen på grillen, og server den med et syrligt indspark i form af syltede hyldebær.
af Ingrid Schilde / Foto:Marte Aubert
20.08.2018
Hyldebær er ofte overset i forhold til de hvide skærme og har en anden smag.
Hvis du vil lave 'kapers' af dem, skal du bruge de umodne bær og lægge dem i saltlage. Prøv også at lave kapers af ramsløgblomster og tallerkensmækkerfrø.
Bærerne har et højt indhold af antioxidanter, der er med til at styrke immunforsvaret. Disse bær går super godt til fisk og giver en dejlig frisk fornemmelse, til den kraftfulde smag makrel afgiver.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
PRØV OGSÅ: Ny opskrift med stegt makrel
Opskrift på grillet makrel med syltede hyldebær
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave grillet makrel med syltede hyldebær
- 4 makreller
- Salt og friskkværnet peber
- 1 agurk
- 1 citron
- 2 dl cremefraiche
- 8 stængler purløg
Syltede hyldebær:
- 1 glas
- 4 dl vand
- 1 dl eddike 12 %
- 1 spsk. sukker
- 1 dl groft salt
- 2 dl hyldebær
SÅDAN LAVER DU GRILLET MARKEL MED SYLTEDE HYLDEBÆR
- Rens makrellerne, og drys dem med salt og peber.
- Gril dem, til de er gennemstegt.
- Høvl agurken i bånd, og servér dem sammen med makrel, citronbåde, cremefraiche, hyldebær og purløg.
Syltede hyldebær:
- Kog en lage af vand, salt, eddike og sukker
- hæl den over hyldebærrene
- Lad dem trække natten over
- Hæld blandingen på sterile glas, og sæt på køl
PRØV OGSÅ: Ovnbagt makrel med grøntsagsfyld