Fisk og skaldyr

Grillet rødfisk

Serveret med thaisalat
af Karina Demuth / Foto: Civa og Zvardon m.fl. 25.11.2008

Til 4 personer

1-2 rødfisk, afhængig af størrelse renset og afskællet
Salt og peber
1 limefrugt
Håndfuld thaibasilikum
Olie til pensling

Thaiinspireret salat:
150 g sukkerærter
2 thaichilier
4 forårsløg
75 g bønnespirer
4 håndfulde spinat
Frisk thaibasilikum og evt. koriander

Dressing:
2 spsk. sesamolie
Saft fra 2 lime
Salt og peber

Krydr fiskene med salt og peber indvendigt og udvendigt. Skær limefrugten i skiver og fordel limeskiver og thaibasilikum i fisken. Pensl fisken med olivenolie. Grill fisken 10-12 minutter på hver side afhængig af størrelsen.

Thaisalat:
Rengør grønsagerne. Skær sukkerærter, chilier og forårsløg i tynde skiver. Bland de snittede grøntsager med bønnespirer og spinat. Top med thaibasilikum og koriander. Rør en dressing af sesamolie, lime saft, salt og peber. Hæld dressingen over salaten og server den til den grillede rødfisk. Server evt. brød til.

RIESLING TIL KRYDDERIERNE

Thaisalaten er både stærk, sød, salt og citrusagtig syrlig. En god kraftig RIESLING med en fin lille restsødme vil klæde og mildne det stærke. Samtidig vil den med sin karakteristiske citrusaroma spille godt sammen med citrongræs og lime.