Fisk og skaldyr

Grøn forårssuppe med grillet kammusling

En skøn forårssuppe med kammuslinger, som du hurtigt kan lave en hverdag.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 3.03.2009

Opskrift på forårssuppe med kammuslinger

(6 personer)

Det skal du bruge:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 bagekartofler
  • 1 l grønsagsbouillon
  • 500 g frosne ærter
  • 1 bdt. mynte (gem en kvist til at pynte med)
  • 2 stk. hjertesalat
  • salt og peber
  • 6 kammuslinger
  • smør til stegning
  • 6 tsk mynteolie (fås i supermarkeder og hos Oliviers & Co)

Sådan laver du forårssuppen:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  1. Pil løg og hvidløg og skræl kartoflerne. Hak hvidløget og skær løg og kartofler i grove stykker. Kog hvidløg, løg og kartofler møre i grønsagsbouillonen i 20 min. under låg. Tilsæt ærterne og kog uden låg i 8-10 min.
  2. Skyl mynte og hjertesalat, hak groft og rør det i suppen. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Suppen må godt være lidt grov i konsistensen. Smag til med salt og peber.
  3. Smelt smørret på en grillpande eller en almindelig pande. Når smørret er bruset af, steges kammuslingerne gyldne, ca. 1 minut på hver side.
  4. Anret suppen i skåle og læg en kammusling i midten. Pynt med mynteblade. Dryp med 1 tsk mynteolie rundt om kammuslingen.

Prøv også: Grøn ærtesuppe med lime og timian