Fisk og skaldyr

Hummer med safranmayonnaise og nye kartofler med dild

Den perfekte sommerret med eksklusive ingredienser
af Trine Hahnemann Foto:Lars Ranek 2.08.2013

6 personer

Safranmayonnaise
2 æggeblommer
¼ tsk safran
¼ tsk salt
3 spsk citronsaft
2½ dl vindruekerneolie

Hummer
6 l vand
1 spsk salt
1 bundt dild
2 citroner
3 friske levende hummere

Prøv også opskriften på hummer med ærter, agurk og mayonnaise

Kartofler

MENU

1. Østers med passionsfrugt

2. Hummere med safranmayonnaise, nye kartofler med dild

3. Asiatisk rejesalat med kål, ærter og ingefær

4. Rug-grahamsbrød

5. Sprød sommerlagkage med bær

800 g små nye kartofler
75 g smør
1 stort bundt dild

Læs mere om hummere her

Safranmayonnaise
Det er vigtigt, at alle ingredienserne har samme temperatur. Pisk æggeblommer, safran udblødt i 1 tsk vand, salt og citronsaft godt sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under piskning, til den tykner. Hvis mayonnaisen er blevet for tyk, tilsættes lidt koldt vand.

Hummer
Sæt vandet over i en stor gryde, og tilsæt salt, dild og citronerne skåret i skiver. Bring det i kog. Når det spilkoger, så tilsæt hummerne, og kog op under låg. Fjern låget, og kog derefter i 5 min. Sluk for varmen, og lad hummerne stå i vandet i 5 min. Tag dem op af vandet, og køl dem ned. Bræk hale og kløer af, og kasser hoved og krop. Skær halen over på langs, læg kløerne i et viskestykke, og bank dem let.

Kartofler
Kog kartoflerne. Hak dilden fint. Skær kartoflerne i halve, og vend dem med smør og dild. Hold dem lune, til de skal serveres. Anret kartofler og hummere på et fad, og server med safranmayonnaise og asiatisk rejesalat og brød som tilbehør.

Tip! Hvis hummer sprænger budgettet, og din lokale fiskehandler har flotte rejer og jomfruhummere, så brug dem i stedet.