Fisk og skaldyr

Jomfruhummer bagt med hyldeblomst

Jomfruhummer bagt med hyldeblomst, hvide asparges, vanilje og hybenrosenblade.
af Carsten Kyster Foto maria P 27.05.2013

Jomfruhummer til 4 personer

12 jomfruhummer haler ??
8 hvide asparges ??
2 hyldeblomstskærme ??
1-2 vaniljestænger ??
½ usprøjtet citron ??
200 g edamamebønner, optøet fra frost ??
30 hybenrosenblade, kan udelades ??
2 spsk olivenolie ??
salt og peber

Tilberhør til jomfruhummer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skær 3-4 cm af bunden på de hvide asparges, og halver dem på langs. Pluk blomsterne af hyldeskærmene, flæk vaniljestængerne, og skrab kernerne ud. Halver citronen, og skær den i skiver. Bland det hele sammen i en skål sammen med edamamebønner, rosenblade, olivenolie, salt og peber.

Tag fire stykker bagepapir, og fordel fyldet på den ene halvdel af papiret, hvorpå der lægges tre jomfruhummer haler. Luk pakken sammen ved at folde papiret sammen hele vejen rundt. Læg pakkerne med jomfruhummer på en bageplade, og bag dem i ovnen ved 210° i ca. 6-7 min.

Anret pakkerne med jomfruhummer med lidt ekstra olivenolie, citron og brød. Jomfruhummer er en festlig spise, der kan få de flestes tænder til at løbe i vand.