Kager
Kager
Æblekage med kokosmarengs
Æblekage er en klassiker med en særlig plads i de flestes hjerter. Her giver vi dig opskriften på en skøn æblekage med kokosmarengs, som er uimodståelig smagslækker!
3.04.2019
Februar, 2020. Af Maud Onnermark og Foto: Ulrika Pousette.
Der findes mange variationer af æblekage. Her får du en opskrift på en lækker æblekage, som er toppet med en luftig kokosmarengs.
Elsker du æbler i bagværk? Prøv også æblekage med kanel.
Det skal du bruge til æblekage med kokosmarengs:
(15 stykker)
Æblekage:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 125 g smør
- 1 dl sukker
- 2 store æggeblommer
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2-3 æbler, ca. 350 g
- 1½ tsk. stødt kanel
Kokosmarengs:
- 2 store æggehvider
- 1 dl sukker
- 3 dl kokosmel
Prøv også: Banoffee pie
Sådan laver du æblekage:
Æblekage:
- Tænd ovnen på 175°.
- Pisk smør og sukker til en luftig masse.
- Tilsæt æggeblommerne en ad gangen under piskning.
- Rør hvedemel og bagepulver i blandingen.
- Skræl æblerne og skær dem i både.
- Vend bådene i kanel – det er ekstra nemt, hvis du blander æblebåde og kanel i en plastikpose.
- Beklæd en form på ca. 18 x 25 cm med bagepapir, eller brug en rund springform på ca. 24 cm.
- Fordel dejen i formen, og tryk æblebådene ned i dejen.
- Bag dejen på næstnederste rille i ovnen i ca. 20 minutter, indtil kagen er fast på overfladen.
- Forbered marengs, mens kagen er i ovnen.
Kokosmarengs:
- Pisk æggehviderne til skum.
- Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk til en luftig marengs.
- Vend kokosmelet i, men gem et par spiseskefulde.
- Fordel kokosmarengsen over den halvbagte kage, og drys det gemte kokosmel ovenpå.
- Fortsæt bagningen på næstnederste rille i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil kokosmarengsen har en god farve.
- Lad kagen afkøle og servér.