Lækre muffins med brombær

Antal: 
12
Det skal du bruge: 
Muffins med brombær
125 g mel
125 g sukker
125 g smør
3 æg
1½ tsk vaniljesukker
½ tsk bagepulver
Evt. 1 spsk vand efter behov
150 g brombær, friske eller frosne
Muffinforme

Muffins med bær bliver bare altid gode. De skønne bær gør dine muffins lige det ekstra bløde og svampede, helt som muffins skal være.

Muffins er nemme at tage med på arbejde, skovtur, eller hvor du nu er blevet bestroet opgaven at tage muffins med. Du kan selvfølgelig også bare servere dine muffins derhjemme, evt. kan du servere dine muffins flot arrangeret på en kageopsats.

Sådan laver du muffins med brombær

 

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Bland mel og sukker godt, tilsæt smør og æg, og pisk, til dejen er ensartet. Tilsæt vaniljesukker og bagepulver, og pisk dejen godt igennem. Hvis dejen til dine muffins er for tyk, tilsættes lidt af vandet. Tilsæt brombærrene til sidst, og bland dem helt forsigtigt i dejen med en ske.
  3. Fordel dejen i formene til dine muffins, fyld ikke op til kanten, da dejen hæver.
  4. Bag dine muffins i 20-25 minutter. Når du kan stikke en kniv i en muffin, uden at den bliver klistret, er dine muffins færdige.
  5. Muffins er nemme at tage med på farten. Serverer du muffins derhjemme, kan du opgradere dem ved at servere dine muffins lune med en god vaniljeis til.

Her får du lidt flere lækre opskrifter med brombær:

dessert med brombær brombærtærte smoothie med brombær brombærmarmelade
Prøv også vores opskrift på en lækker
dessert med brombær

 
Se, hvordan du laver en lækker brombærtærte med toscafyld her

 

Brug også sensommerens lækre brombær til at lave en himmelsk brombærsmoothie. Få opskriften her Lav en lækker brombærmarmelade - se, hvordan her