Amerikanske pandekager med blåbær

Antal: 
ca 16 pandekager
Det skal du bruge: 
Pandekager
150 g hvedemel
1 spsk rørsukker
2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
2½ dl kærnemælk
1 æg
Smør til stegning
Tilbehør
200 g blåbær
4 spsk ahornsirup

Amerikanske pandekager serveres traditionelt med blåbær og ahornsirup. Så det skal disse amerikanske pandekager selvfølgelig også.

Pandekagerne serveres sædvanligvis til brunch sammen med nybagt brød, ost, marmelade og selvfølgelig røræg og sprød bacon.

Gør din brunch lidt sundere og læg ud med en god grov grød. Få opskriften på grov grød her

Sådan laver du amerikanske pandekager

  1. Kom mel, sukker, bagepulver og salt i en skål, og rør det sammen.
  2. Tilsæt kærnemælken lidt ad gangen, og rør en dej uden klumper.
  3. Rør til sidst ægget i.
  4. Steg pandekagerne gyldne på begge sider i lidt smør på en blinispande med små rum specielt designet til blinis og amerikanske pandekager. Det giver flotte og ensartede pandekager. Har du ikke nogen blinispande, kan du også sagtens bage de amerikanske pandekager på en almindelige pande.
  5. Anret de amerikanske pandekager med blåbær og ahornsirup, og server dem til en dejlig brunch i godt selskab.

Server amerikanske pandekager til brunch sammen med hjemmelavede morgenbrød med birkes