Kager

Bananbrød med hasselnødder

Brug dine overmodne bananer i dette lækre bananbrød med hasselnødder, der smager fantastisk med et lag smør eller chokoladepålæg.
af Mai Knauer. 19.01.2021 Foto: Columbus Leth.
Bananbrød med hasselnødder

Hvis du har bananer liggende, du ikke har nået at få spist i tide, så fortvivl ikke: De er perfekte til bagværk! Jo mere (over)modne, de er, jo sødere bliver de, og jo lækrere bliver dit hjemmebag på både konsistens og smag!

6 personer

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 50 g hasselnøddekerner
  • 50 g brun farin
  • 3 æg
  • 4 bananer
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 knsp. salt
  • 1 banan til toppen

Sådan laver du bananbrød

  1. Tænd ovnen på 180°
  2. Smelt smørret i en gryde på lavt blus – det må ikke tage farve.
  3. Rist hasselnødderne i ovnen i ca. 10 minutter. Nulr skallen af dem i et viskestykke, og hak dem groft.
  4. Pisk farin og æg sammen i en skål til en lys og luftig creme. Mos bananerne med en gaffel i en skål, og kom dem i farinmassen sammen med det smeltede smør.
  5. Bland alle de tørre ingredienser, si dem i æggemassen, og rør dejen sammen. Kom hasselnødderne i.
  6. Beklæd en rugbrødsform, der kan rumme 1 l, med bagepapir, og hæld dejen i.
  7. Halvér 1 banan, placér den med skærefladen opad oven på dejen, og tryk den en anelse ned i dejen.
  8. Bag bananbrødet i ovnen i ca. 45 minutter, til det er gyldent på overfladen, og der kan stikkes en pind i det, uden at der hænger dej ved. 
  9. Lad bananbrødet afkøle.