Amerikanske pandekager med banan og kokos

Hvad enten du skal holde weekendbrunch for familien, eller bare forkæle dig selv med smagslækkerier, er disse nemme og delikate amerikanske pandekager det oplagte valg! 

Prøv også: Pandekager med citroncreme

Det skal du bruge til amerikanske pandekager:

  • 2 æg
  • 120g sukker
  • ½ vaniljestang 
  • 200 g hvedemel 
  • 2 tsk. bagepulver 
  • 1 banan 
  • 2 dl mælk
  • 20 g smør 
  • Olie og smør til stegning
  • Marmelade, fx af solbær eller blåbær 
  • Kokosflager 

Sådan gør du: 

  1. Pisk æg og sukker skummende. 
  2. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene. Tilsæt vaniljekorn, og rør godt. 
  3. Bland hvedemel med bagpulver og, sigt det i æggeblandingen. 
  4. Mos bananen og, rør den i dejen. Tilsæt mælk under omrørning. 
  5. Smelt smøret, rør det i dejen. Sæt dejen på køl i 1 time. 
  6. Steg pandekagerne i smør og olie på en pande, til de er gyldne. Servér de lune pandkager med marmelade og kokosflager. 

Mere lækkersulten?: Ovnpandekage med brombær