
Blommetærte med marcipan

Tærtebund
- 175 g hvedemel
- 175 g blødt smør
- 120 g rørsukker
- 1½ dl havregryn
Marcipanfyld
- 100 g revet marcipan
- 2 æg
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 50 g rørsukker
Blommefyld
- 8-10 store røde blommer
- 20 g smør
- 2 spsk. rørsukker
- 50 g mandelflager
Til servering
- ½ l piskefløde eller cremefraiche
Sådan laver du blommetærten:
Har du blommer i haven, er denne tærte en perfekt måde at nyde dem på. Er du ikke så heldig, kan du måske gå på blommerov i naturen eller blot købe blommer i supermarkedet.

Tærtebund:
-
Ælt mel, smør, sukker og havregryn sammen til en samlet dej.
-
Tryk dejen ud i en smurt tærteform, Ø 28-30 cm, med løs bund – tryk dejen 1½ cm op ad tærteformens kant.
Marcipanfyld:
-
Riv marcipanen, og rør æg, cremefraiche og rørsukker i.
-
Fordel blandingen på den ubagte bund.

Blommetrifli med sherry
Blommefyld:
-
Flæk blommerne, og fjern stenene.
-
Smelt smør og sukker på en stor pande, og steg blommerne med skrællen nedad i 2-3 minutter.
-
Fordel de stegte blommer på tærten med skærefladen nedad, og hæld resten af lagen fra panden hen over blommerne.
-
Pynt med mandelflager.
-
Vær opmærksom på, at fyldet hæver, så hæld ikke for meget på. Bag tærten midt i ovnen ved 175° i ca. 40 minutter.
-
Servér med flødeskum eller cremefraiche.
