Kager
Citronkage med birkes
En frisk og lækker citronkage med ricottacreme og blåbær på toppen. Få opskriften her!
af Marie Melchior
15.07.2015
Foto: Betina Hastoft
Der er intet så friskt som en citronkage, hvor syrligheden fra citronen blandes med de søde ingredienser i kagen. Denne citronkage er også tilsat birkes. Umiddelbart lyder birkes som en lidt usædvanlig ingrediens i kage - birkes er jo noget man finder på sit morgenbrød. Men birkes gør sig faktisk rigtig godt i kage, og især i denne citronkage.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Citronkage
Det skal du bruge til citronkage:
• 250 g blødt smør
• 225 g sukker
• 3 æg
• 2 spsk birkes
• 1 usprøjtet citron
• 1¼ dl mælk
• 250 g mel
• 2 tsk bagepulver
Ricottacreme:
• 1 usprøjtet lime
• 2½ dl ricotta
• 2 spsk flormelis
• 1 vaniljestang
Desuden:
250 g blåbær til pynt
Sådan laver du citronkage:
- Citronkage: Pisk smør og sukker sammen, til det er hvidt og cremet. Pisk æggene i 1 ad gangen sammen med birkes. Riv skallen af citronen fint, og rør den i dejen. Pisk mælk, mel og bagepulver i dejen.
- Hæld dejen i en springform på 22 cm i diameter beklædt med bagepapir. Bag din citronkage ved 180° i 40-45 minutter. Test, om kagen har fået nok, ved at stikke en tandstikker i. Kommer pinden ren ud af din citronkage, er kagen færdig. Afkøl den færdigbagte citronkage på en rist.
- Ricottacreme: Riv limeskallen fint. Rør limeskal med ricotta og flormelis. Flæk vaniljestangen, og tilsæt kornene derfra. Rør det hele sammen til en creme. Smør ricottacreme på den afkølede citronkage, og pynt med blåbær.
Citronkage kan man ikke få for meget af - så her får du lige endnu en opskrift på citronkage