Daddelbarer med nødder og mørk chokolade

Antal: 
8-10 stk.
Det skal du bruge: 
Daddelbarer med nødder og mørk chokolade
25 g pekannødder
150 g dadler
1 nip salt
1 tsk. vaniljeekstrakt
100 g mørk chokolade, 70 % - evt. sukkerfri variant
Pynt
Tørrede, spiselige blomsterblade

Det er skønt at have gode snacks på lager, hvis den lille lækkersult pludselig skulle melde sig. Og særligt når det er af den slags, der smager skønt og syndigt, men kan nydes med god samvittighed. Her får du opskriften de bedste daddelbarer helt uden raffineret sukker på ingredienslisten - så smag bare en ekstra!

Se også: Hjemmelavede chokoladebarer med frø og kerner

Sådan laver du daddelbarer:

  1. Hak pekannødderne groft, og rist dem hurtigt på en tør pande, så de bliver sprøde. Lad dem køle helt af.
  2. Skær dadlerne op, og pil stenene ud. Hæld de udstenede dadler, salt og vanilje i en foodprocessor, og blend det igennem. Bland de hakkede pekannødder i, og stil daddelmassen i køleskabet 1 time.
  3. Hak chokoladen groft, og smelt ²/³ af den i en skål over vandbad. Tag skålen af vandbadet, og bland den sidste ¹/³ chokolade i. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet.
  4. Form små, aflange barer af den kolde ”daddelkaramel”, og dyp dem i den smeltede chokolade. Placér barerne på et stykke bagepapir, og drys med tørrede blomster.

Måske du også vil være vild med: Kokoskugler med chokolade