Se også
Konfekt
Chokoladebarer med knas
Chokoladebarer er lækre og lette at forfalde til. Med denne opskrift på en sundere chokoladebar kan du selv lave de lækre fristelser helt fra bunden - og du må altid gerne spise en ekstra.
Tekst og
9.04.2018
foto: Inge Skovdal
8 stk
Det skal du bruge:
- 200 g mørk chokolade med højt kakaoindhold
- 50 g Digestive-kiks
- 50 g græskarkerner
- 50 g hørfrø
- 50 g mandler
Chokoladebarer fungerer skønt på kaffebordet, eller som en dejlig snack i tasken. Disse lækre barer med knas er kun lavet af chokolade, kiks, kerner, frø og mandler - og det gør dem altså en del sundere, end dem du køber i supermarkedet. Du kan endda gøre den endnu bedre ved at vælge fuldkorns Digestive-kiks.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan gør du:
- Hak chokoladen fint.
- Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad.
- Fjern chokoladen fra varmen, og rør resten af chokoladen i. Bliv ved med at røre til det hele er smeltet.
- Knus Digestive-kiksene let.
- Rør Digestive-kiks, græskarkerner, hørfrø og hele mandler i chokoladen.
- Hæld massen i en lille form beklædt med bagepapir.
- Stil formen i køleskabet, indtil chokoladen næsten er størknet.
- Skær chokolademassen ud i barer.
- Servér chokoladebarerne til en god kop kaffe.
TIP: Opbevar helstchokoladebarerne køligt og i en tætlukket beholder - hvis de da ikke bliver spist med det samme!
Se også