Franske rosin-snegle

De franske rosinsnegle er geniale, når du skal sprede hyggestemning i de kolde efterårs- og vintermåneder. Der er ikke noget bedre end en doven eftermiddag med en varm kop te og de her franske rosinsnegle på kagefadet. 

Franske rosin-snegle

15-20 stk

Vild med franske rosin-snegle? Så kan du sikkert også lide dem med kanel!

Det skal du bruge til franske rosin-snegle:

  • 1½ dl lunken mælk
  • 65 g smør
  • 25 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 nip salt
  • 325-350 g hvedemel
  • 1 lille æg
  • 120 g koldt smør
Fyld:
  • 2 dl rosiner
  • 1 brev Maizena-kagecreme
  • 4 dl let- eller sødmælk
  • 1 æg til pensling
Pynt:
  • Flormelis

Prøv også: Franske pinjekager

Sådan laver du franske rosin-snegle:

  1. Lun 1 dl af mælken, og smelt smørret i den. Kom resten af mælken i. Lad det blive håndvarmt, og rør gær, sukker og salt i.
  2. Kom mel i lidt ad gangen sammen med ægget til en fin, blød dej, som du ælter hurtigt sammen. Lad den hæve tildækket ½ time. 
  3. Rul dejen ud i en aflang firkant. Skær smørret i meget tynde skiver, evt. med en osteskærer, og læg det på 2⁄3 af dejen, lidt fra kanten.
  4. Fold dejen sammen, så der bliver 3 lag med smør i midten. Rul igen forsigtigt ud, og gentag i alt 3 gange.
  5. Læg dejen i køleskabet, til der skal creme i.
  6. Fyld: Hæld vand over rosinerne, og lad dem stå i ½-1 time, til de er bløde. Lad dem dryppe af, og dup dem tørre.
  7. Lav en portion creme efter anvisning på posen, men brug kun 4 dl mælk.
  8. Rul dejen ud, og fordel creme og rosiner på den.
  9. Rul dejen sammen, og skær den ud i 2-3 cm tykke skiver. Læg sneglene på en plade til efterhævning i ca. ½ time.
  10. Pisk ægget sammen, og pensl sneglenes kant.
  11. Bag sneglene midt i ovnen på 220° i 15-20 minutter. Lad dem køle af på en rist, og sigt lidt flormelis over inden servering.

Prøv også: Franske vafler med kaffe