Kager
Kager
Franske rosin-snegle
Der er ikke noget bedre end en snegl til kaffen, og de her fine, søde rosin-snegle er uovertrufne!
af Kristin Fägerskjöld
5.11.2015
Foto: Anna-Charlotte Andersson/INA Agency
De franske rosinsnegle er geniale, når du skal sprede hyggestemning i de kolde efterårs- og vintermåneder. Der er ikke noget bedre end en doven eftermiddag med en varm kop te og de her franske rosinsnegle på kagefadet.
Franske rosin-snegle
15-20 stk
Vild med franske rosin-snegle? Så kan du sikkert også lide dem med kanel!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge til franske rosin-snegle:
- 1½ dl lunken mælk
- 65 g smør
- 25 g gær
- 1 spsk. sukker
- 1 nip salt
- 325-350 g hvedemel
- 1 lille æg
- 120 g koldt smør
- 2 dl rosiner
- 1 brev Maizena-kagecreme
- 4 dl let- eller sødmælk
- 1 æg til pensling
-
Flormelis
Prøv også: Franske pinjekager
Sådan laver du franske rosin-snegle:
- Lun 1 dl af mælken, og smelt smørret i den. Kom resten af mælken i. Lad det blive håndvarmt, og rør gær, sukker og salt i.
- Kom mel i lidt ad gangen sammen med ægget til en fin, blød dej, som du ælter hurtigt sammen. Lad den hæve tildækket ½ time.
- Rul dejen ud i en aflang firkant. Skær smørret i meget tynde skiver, evt. med en osteskærer, og læg det på 2⁄3 af dejen, lidt fra kanten.
- Fold dejen sammen, så der bliver 3 lag med smør i midten. Rul igen forsigtigt ud, og gentag i alt 3 gange.
- Læg dejen i køleskabet, til der skal creme i.
- Fyld: Hæld vand over rosinerne, og lad dem stå i ½-1 time, til de er bløde. Lad dem dryppe af, og dup dem tørre.
- Lav en portion creme efter anvisning på posen, men brug kun 4 dl mælk.
- Rul dejen ud, og fordel creme og rosiner på den.
- Rul dejen sammen, og skær den ud i 2-3 cm tykke skiver. Læg sneglene på en plade til efterhævning i ca. ½ time.
- Pisk ægget sammen, og pensl sneglenes kant.
- Bag sneglene midt i ovnen på 220° i 15-20 minutter. Lad dem køle af på en rist, og sigt lidt flormelis over inden servering.
Prøv også: Franske vafler med kaffe