Kager
Kager
Gulerodskage med mascarpone-frosting - opskrift uden sukker
Du behøver ikke altid at ty til sukkerholdige sager, når den søde tand melder sig. Vi har lavet en lækker gulerodskage helt uden raffineret sukker - og det kan hverken ses eller smages! Få opskriften her.
af Cecilia Fahlström
28.02.2020
Foto: Stine Christiansen.
8 personer
Kage
- Smør og mel til formen
- 2 æg
- 1 dl smagsneutral olie
- 2 modne bananer
- 250 g ananas
- 4 store dadler
- 1 tsk. vaniljepulver
- 125 g mel
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 1 tsk. kanel
- ¼ tsk. muskat
- 1 knivspids stødte nelliker
- 1-2 gulerødder (eller 125 g revet)
Frosting
- 250 g mascarpone
- 1 dl piskefløde
- 1 vaniljestang
Pynt
- 12 valnødder
Flere og flere vil gerne undgå hvidt, raffineret sukker, og heldigvis byder naturen på flere alternativer, som du ovenikøbet kan købe økologisk i større supermarkeder.
Vi forkæler dig her med et skønt alternativ til den klassiske gulerodskage. I denne lækre version med mascarponefrosting er sukkeret nemlig byttet ud med gode sager som bananer, anananas og dadler - og resulatet tilfredsstiller stadig den søde tand på bedste vis! Prøv opskriften her.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Se også: Sådan laver du tørrede æbleringe
Flere sunde snacks: De bedste kokoskugler med chokolade
GUlerodskage - Sådan gør du:
Kage:
- Tænd ovnen på 185°. Beklæd bunden af en springform, Ø 18 cm, med bagepapir. Smør siderne, og drys dem med mel. Bank det overskydende mel ud.
- Pisk æg og olie sammen. Mos bananerne, og pisk dem med. Blend ananassen groft i en blender, og hæld den over på et rent viskestykke. Pres viskestykket meget stramt over en skål, så overskydende ananassaft presses ud. Gem 1-2 spsk. af saften til frostingen. Hæld selve ananassen over i skålen med bananmassen.
- Skær dadlerne over, pil stenene ud, hak dem meget fint, og vend dem i dejen. Sigt vaniljepulver, mel, natron, bagepulver, salt, kanel, muskat og stødte nelliker sammen i en skål. Vend de tørre ingredienser i de våde ingredienser.
- Skræl gulerødderne, riv dem på et rivejern, og vend dem i dejen. Hæld kagedejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 35 minutter, eller indtil du kan stikke en pind i kagen, uden at der hænger dej ved.
Frosting:
- Hæld mascarpone i en skål, og pisk det igennem, indtil det er luftigt. Tilsæt piskefløde 1 spsk. ad gangen, og pisk. Fortsæt, indtil konsistensen er tyk og cremet.
- Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, tilsæt dem, og rør rundt. Tilsæt til sidst 1-2 spsk. ananassaft for at søde frostingen, og rør rundt. Tilsæt mere ananassaft efter behov.
- Smør mascarponefrostingen ud over den afkølede gulerodskage, og pynt med valnødder.
Måske du også vil kunne lide: Sunde cookies med nødder og havregryn