Kager

Jordbærlagkage med makronbunde

En skøn og nem sommerdessert med friske jordbær og søde makronbunde, som fint kan laves på forhånd, hvis du skal have gæster.
Opskrift og 24.05.2023 foto: Tine Edinger.
Jordbærlagkage

De friske jordbær og de søde makronbunde passer perfekt sammen i den her skønne sommerdessert! Vil du lave en lynhurtig variation af opskriften, kan du bruge en pose færdigkøbte makroner, som du knuser og portionsanretter i otte glas. Herefter tilsætter du hakket mørk chokolade. Fordel så de halve jordbær i glassene, og slut af med flødeskum.

8 personer

Ingredienser

 • 200 g mandler
 • 100 g mørk chokolade (kan udelades)
 • 3 æggehvider
 • 180 g flormelis

Fyld

 • 750 g jordbær
 • 2½ dl piskefløde

Jordbærlagkage med makronbunde

 1. Tænd ovnen på 170°. Smut mandlerne, og rist dem i ca. 5 minutter på bagepapir i ovnen, til de er gyldne. Lad dem afkøle.

 2. Hak halvdelen af mandlerne i en foodprocessor, og hak den anden halvdel groft med en kniv. Hak chokoladen med en kniv.

 3. Pisk æggehviderne, og tilsæt flormelis lidt ad gangen, til dejen er sej og luftig. Tilsæt de hakkede mandler og den hakkede chokolade lidt ad gangen.
 4. Fordel dejen i 2 cirkler på bagepapir, fx efter en tallerken, ca. 26 cm i diameter.
 5. Bag bundene ved 170° i 20 minutter.
 6. Lad bundene afkøle, før du løsner dem fra bagepapiret. Hvis bundene går i stykker, er de nemme at sætte sammen igen, da flødeskum og bær skjuler skaden.

Fyld

 1. Skyl forsigtigt jordbærrene, og nip dem. Skær den ene halvdel af jordbærrene i halve. Pisk fløden til skum.
 2. Fordel de halve jordbær på den ene makronbund, og læg halvdelen af flødeskummen oven på bærrene. Læg forsigtigt den anden makronbund over.
 3. Fordel resten af flødeskummen, og pynt til sidst med de hele jordbær. Servér kagen straks.