Kakaojuletræer med vaniljeparfait

Antal: 
10 stk.
Det skal du bruge: 
Vaniljeparfait:
1 vaniljestang
6 pasteuriserede æggeblommer
6 spsk. sukker
7 dl piskefløde
Kakaojuletræer:
125 g blødt smør
110 g sukker
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
35 g rent kakaopulver
225 g hvedemel

Sådan laver du kakaojuletræer med vaniljeparfait:

Vaniljeparfait:

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt i en skål.
  • Pisk i en anden skål fløden til skum, og vend æggemassen i flødeskummet.

  • Kom ismassen i en form, der måler 25 x 35 cm, med bagepapir i bunden. Kom låg eller folie over, og frys ismassen 2 timer. Du kan også køre den i en ismaskine.

Kakaojuletræer:

  • Kom smør og sukker i en foodprocessor, og kør det lyst og luftigt. Tilsæt æg og vaniljesukker, og rør igen. Tilsæt kanel, nelliker, kakao og hvedemel, og saml dejen.
  • Rul den ud på et stykke bagepapir, så den er 4 mm tyk. Læg et stykke bagepapir over dejen, og stil den i køleskabet i ½ time.

  • Tænd ovnen på 160°. Tag dejen ud, og brug en juletræsudstikker, L 9 cm, til at udstikke 20 juletræer. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 12-15 minutter.
  • Lad kagerne afkøle i 5 minutter, inden du hælder dem på en rist til den sidste afkøling.
  • Tag parfaiten ud af fryseren, og brug den samme juletræsudstikker til at udstikke 10 juletræer. Læg dem imellem 2 juletræskager, og stil kagerne i fryseren, indtil de skal serveres.