Kanelsnegle: De bedste kanelsnegle

Forkæl dit kageglade hjerte med klassiske kanelsnegle, som smager sødt og dejligt. De saftige kanelsnegle er et oplagt kagevalg til store og små. Hvis du vil prøve noget nyt i dine kanelsnegle, kan du drysse et lag revet æble over remoncen, når du har smurt den ud på dejen. Det giver ekstra saftige kanelsnegle, mums!

Tid: 35 minutter. Hævetid: 30 minutter. Bagetid: 8-10 minutter.

Det skal du bruge til 20 kanelsnegle:

25 g gær
2½ dl sødmælk
75 g smør
1 æg
4 spsk. rørsukker
1 tsk. stødt kardemomme
400-500 g hvedemel

Hvis du var glad for vores kanelsnegle, så vil du helt sikkert også kunne lide vores æblekage med kanel

Fyld i kanelsneglene:
100 g blødt smør
2 spsk. rørsukker
1 spsk. kanel
20 muffinforme

Pensling og drys:
1 sammenpisket æg
Perlesukker

Madblogs: Se vores 4 favoritter her

Sådan gør du:
Smuldr gæren i en stor skål. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og lad det køle lidt af. Lun mælken, og rør den ud i gæren sammen med smørret. Pisk ægget i med en elpisker, og tilsæt sukker og kardemomme. Kom hvedemel i lidt ad gangen, og ælt til en glat, smidig dej. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted (ca. 30 minutter). Ælt dejen godt på et meldrysset bord, og del den i to. Rul hver dejklump ud til en aflang firkant på 20 x 30 cm.

Fyld:
Rør smør, sukker og kanel sammen, til det får en ensartet konsistens.

Økologi: Opskrift på øko-juice

Tænd ovnen på 200°. Fordel fyldet på hver af de to stykker dej. Rul dem til 2 lange pølser, og skær dem i 3 cm tykke stykker. Giv hvert stykke et lille tryk, så det ligner en lille spiral. Kom dem i muffinforme. Pensl med æg, drys med perlesukker, og bag kanelbollerne i ovnen i 8-10 minutter, til de er lysebrune.

ISABELLAS’ favorit: Varm chokolade

Om kanelsnegle

Kanalsneglen er et traditionelt bagværk der længe har været en del af den danske bagekultur. Hvor opskriften på kanelsnegle oprindeligt kommer fra, vides ikke præcist, men er givetvist opstået i Wien eller et af de nordiske lande, hvor der har været stor udvikling af nye wienerbrødsopskrifter. Det er ikke længe siden, at der opstod paniske udbrud om de elskværdige kanelsnegle, da EU foretog en grænseværdi for indholdet af kanel i madvare indenfor EU. Dog kan kanelsneglen blive betragtet som et traditionelt bagværk, og er derfor ikke påvirket af lovgivningen.