Kager

Kokossnitter med saltkaramel

De her kokossnitter med saltkaramel er noget af det lækreste, vi har smagt. Den knasende bund, knækket i chokoladen og den flydende karamel smager virkelig skønt med en stærk kop kaffe til!
Af Redaktionen 10.11.2020

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Bund

  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 180 g farin
  • 80 g kokosmel
  • 125 g smeltet smør

Saltkaramel

  • 400 g kondenseret mælk
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. lys sirup
  • 1 knsp. havsalt

Chokoladeovertræk

  • 150 g mørk chokolade
  • 20 g smør

Sådan laver du kokossnitter med saltkaramel

Bund

  1. Rør eller miks alle ingredienserne sammen. Beklæd en ca. 18 x 25 cm form med bagepapir, og pres massen i den. Bag ved 180 grader i 10 min.

Fyld

  1. Bland alle ingredienserne i en gryde, og varm dem op over svag varne. Rør i massen hele tiden, til den kommer i kog.
  2. Lad massen koge i 5-15 minutter, stadig under omrøring. Rør, til den har karamelagtig konsistens.
  3. Fordel fyldet på den bagte bund. Sæt kagen tilbage i ovnen i 12-15 min. Lad kagen køle helt af.

Chokoladeovertræk

  1. Hak og smelt chokolade, og rør smørret i. Fordel det på kagen. Opbevares i køleskabet.