Brød & Boller

Fletbrød med æble, kanel og chokolade

Det svampede fletbrød får med garanti hele hjemmet til at dufte af hygge - det er nemlig fyldt med æble, kanel og chokolade!
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft 6.09.2022
Æbleflet

Gærdej

  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1 æg
  • 75 g smør
  • 450 g hvedemel
  • Æg til pensling

Æblefyld

  • 100 g blødt smør
  • 100 g brun farin
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 2 æbler
  • 75 g mørk chokolade

Fletbrød med kanel og chokolade

Gærdej

  1. Lun mælken i en gryde, tag gryden af varmen, og rør gæren ud i mælken.
  2. Tilsæt salt, sukker, vaniljesukker, kardemomme og æg, og rør det hele godt sammen.
  3. Smuldr smørret i halvdelen af melet i en skål, og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er blød og smidig.
  4. Lad dejen hvile tildækket i 1 time.

Æblefyld

  1. Rør smør, farin og kanel sammen til en remonce i en skål.
  2. Skyl æblerne, og skær dem i helt fine tern. Hak chokoladen groft.
  3. Rul dejen ud til en stor firkant med en størrelse på ca. 30 x 40 cm på et meldrysset bord. Smør remonce på dejen, og fordel herefter æbler og chokolade ovenpå.
  4. Rul dejen sammen til en roulade på den lange side, og skær den herefter i 3 dele på langs. Flet de 3 aflange dejstykker stramt sammen, og læg det flettede brød på en bageplade med bagepapir.
  5. Pensl brødet med sammenpisket æg, og lad det efterhæve i ca. 30 minutter.
  6. Tænd ovnen på 175°, og bag brødet i ovnen i 15-20 minutter.
  7. Skru ovnen ned til 150°, og bag brødet i ovnen i yderligere 20 minutter, til det er let gyldent og gennembagt. Lad brødet afkøle let på en bagerist inden servering.