Mørk roulade med smørcreme

Glem den kedelige roulade købt på tanken. En hjemmelavet roulade smager himmelsk og vil altid imponere dine gæster.
Smørcremen i denne roulade er tilsat passionsfrugtsaft, som frisker den lækkert op.

Roulade med kakao og smørcreme


Opskriften er til 1 roulade.

• 4 æg
• 200 g sukker
• 50 g kartoffelmel
• 50 g hvedemel
• 2 tsk. bagepulver
• 3 spsk. kakao

Smørcreme:
• 175 g smør
• 175 g flormelis
• 2 pasteuriserede æggeblommer
• Saft fra 3 passionsfrugter

Kan du ikke få nok af roulade? Her får du opskriften på en utraditionel grape-appelsin-roulade med hvid chokolade

Roulade:
Pisk æg og sukker lyst og skummende. Vend kartoffelmel, hvedemel, bagepulver og sigtet kakao i. Hæld dejen ud på bagepapir på en bageplade i et kvadrat på cirka 30 x 40 cm, og bag ved 200° i 20-22 minutter.

Drys sukker på et nyt stykke bagepapir. Vend den nybagte roulade ud på det sukkerdryssede papir med det, der skal være overfladen, nedad. Træk "det bagte" bagepapir af rouladebunden, og rul bunden sammen med det sukkerdryssede papir. Lad den køle af.

Smørcreme:
Rør smørret blødt med en håndmikser, og tilsæt flormelis, æggeblommer og passionsfrugtsaft. Rul rouladebunden ud igen, og fordel smørcreme herpå. Rul den færdige roulade med smørcreme sammen.

Tip! Hvis bagepapiret er svært at trække af din roulade, så læg et fugtigt viskestykke over i et par minutter, før du fjerner papiret.

Her er endnu en kage med passionsfrugt: en skøn minicheesecake med kiwi og passionsfrugt

ISABELLAS på facebook