Napoleonskage med creme og bær

Antal: 
4 kager
Det skal du bruge: 
Napoleonskage
2 plader butterdej fra frost (225 g)
1½ spsk. flormelis
4 spsk. hindbær-rabarbermarmelade fx fra Den gamle fabrik
Flødecreme
3 dl piskefløde
3 spsk. flormelis
korn af 1 vaniljestang
Glasur og pynt
100 g flormelis
1-2 spsk. pasteuriseret
æggehvide eller kogende vand
12 friske hindbær
2 spsk. usaltede pistacienødder
Bløde butterdejsbunde med cremet flødeguf, bærmarmelade og lidt farvefint pynt. De fine napoleonskager er fulde af smag og ikke spor svære eller tidskrævende at lave! Det er den perfekte treat til en kop kaffe, men du kan også sagtens servere den på fødselsdagsbordet.
 
 

Bugner det med bær i haven? Lav din egen marmelade!

Sådan laver du napoleonskager

BUTTERDEJ:

  1. Tag de frosne butterdejsplader ud af æsken, og lad dem tø op ved stuetemperatur i 20 minutter på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 200°.
  2. Sigt flormelis ud over butterdejspladerne i et jævnt lag. Læg et stykke bagepapir over butterdejen, og læg herefter en bageplade ovenpå, så butterdejen trykkes ned.
  3. Bag butterdejen i ovnen i 10 minutter. Fjern den øverste plade, og bag butterdejen i 5 minutter mere, til den er sprød og gylden.
  4. Skær hver butterdejsplade ud i 4 lige store rektangler, så du får 8 stykker i alt. Afkøl dem på en bagerist.

FLØDECREME:

  1. Pisk piskefløde, flormelis og vaniljekorn til fast skum med en elpisker, dog uden at det bliver grynet.

GLASUR OG PYNT:

  1. Smør hindbær-rabarber-marmelade på 4 af butterdejsstykkerne.
  2. Rør flormelis og æggehvide (eller kogende vand) sammen til en tyk glasur, og smør den på de 4 sidste stykker butterdej.
  3. Smør et tykt og højt lag flødecreme på butterdejsstykkerne med marmelade, og placér et butterdejsstykke med glasur ovenpå som låg.
  4. Saml resten af kagerne på samme måde, så der bliver 4 sammenlagte kager i alt.
  5. Pynt kagerne med halverede hindbær og finthakkede pistacienødder.

Grøn opbevaring: Tips uden kemi