Torta della Nonna er en klassisk italiensk kage, og navnet betyder bedstemors kage. Der findes mange variationer af tærten i italien, for hver bedstemor har naturligvis sin egen udgave. Her får du den version, vi bedst kan lide.
Prøv også: Friske desserter og kager
Det skal du bruge til Torta della Nonna - mandeltærte:
Tærtedej:
100 g blødt smør
75 g flormelis
1⁄2 usprøjtet citron
350 g mel
2 spsk olivenolie
2 æggeblommer
1 æg
Fyld:
5 dl ricotta
125 g sukker
125 g smuttede mandler
1 usprøjtet citron
4 æg
Prøv også: Lækker amerikansk tærte
- Sådan laver du Torta della Nonna - mandeltærte:
- Ælt smør og flormelis sammen. Riv skallen af 1⁄2 citron (gem hele citronen til fyldet).
- Tilsæt citronskal, mel, olivenolie, æggeblommer og æg. Ælt forsigtigt dejen sammen til en klump. lad den hvile i køleskab i ca. 1 time.
- Fyld: Pisk ricotta ogsukker sammen. tag nogle af mandlerne fra til at pynte kagen med. Hak resten groft, og rør dem i cremen.
- Riv skallen af 1⁄2 citron. Pres saften af hele citronen. Pisk citronskal og saft i ostecremen. Tilsæt 3 æg, 1 æg ad gangen, mens du pisker.
- Rør cremen, til den er lind. Tag dejen ud af køleskabet, og del den i 2.
- Rul den ene halvdel ud på et meldrysset bord i en stor cirkel. Læg cirklen i en tærteform med løs bund på 22-24 cm i diameter.
- Rul den anden halvdel ud i en lidt større cirkel. Den skal være låget over fyldet. Hæld cremen i tærtebunden. Læg dejlåget over, og tryk og klem dejen godt ned over den anden dejkant, så kagen bliver lukket, og fyldet ikke kan trænge ud.
- Pensl kagen med 1 sammenpisket æg. Læg hele smuttede mandler rundt på kagen. Bag kagen i ca. 35-40 minutter i ovnen ved 180°. Server lun.
Inspiration: Se flere opskrifter på tærter her
Bliv inspireret af billederne til borddækning med italiensk stemning i galleriet herunder!
Italiensk inspiration




Jakob Helbig







