Rabarber i butterdej

 
Du ved, at foråret for alvor har indfundet sig, når du kan sætte tænderne i skønne rabarber. Rabarber er en taknemmlig plante at dyrke i haven - den kommer igen år efter år, når først du har sat den.
 
Du kan bruge høsten til alverdens ting lige fra kager og saft til tilbehør til middagsretterne. Her har vi pakket den ind i sød butterdej og serveret med græsk yoghurt.
 

 

Det skal du bruge til rabarber i butterdej:

4 personer
  • Ca. 400 g rabarber
  • 50 g solbær
  • Ca. 4 spsk sukker, afhængigt af smag og behag
  • 1 pakke færdigkøbt butterdej
  • Lidt mælk til at pensle med
  • Lidt perlesukker
  • Ca. 2 dl græsk yoghurt

Prøv også: Rabarbersorbet med råsyltede rabarber

Sådan gør du:

  1. Skær rabarberne i mindre stykker på ca. ½ cm, og læg dem i en skål med solbær og sukker. Vend det hele sammen.
  2. Skær butterdejen ud i 4 cirkler med Ø 17 cm. Læg butterdejscirklerne på en bageplade med bagepapir, og fordel rabarbermassen i midten af hver cirkel.
  3. Fold butterdejen op om frugten. Lav små læg i butterdejen i midten, og tryk den lidt sammen. Pensl butterdejsstykkerne med mælk, og drys dem med perlesukker.
  4. Bag butterdejsstykkerne i ovnen ved 200° i 15-20 minutter, til de er lysebrune.
  5. Server lune med en klat græsk yoghurt på toppen.

Prøv også: Rabarberkoldskål og kammerjunkere