Kager
Sandkage - mormors opskrift
Denne sandkage smager af momors hjemmebag, søde barndomsminder og familiesmil. Servér den som makker til din eftermiddagste eller kaffe!
af Marie Melchior
23.03.2021
Foto: Betina Hastoft
Ingredienser
2½ dl earl grey-te
350 g lyse rosiner
2 spsk portvin
350 g sukker
250 g blødt smør
3 æg
300 g hvedemel
4 tsk bagepulver
½ tsk salt
Pynt
Glasur
100 g mandelflager
Sådan laver du sandkage
- Tænd ovnen på 180°.
- Lav en kop stærk earl grey-te. Læg rosinerne i en skål, og overhæld dem med teen. Tilsæt portvin. Lad det trække i 5-8 minutter.
- Pisk sukker og smør, til det er hvidt og cremet. Pisk æggene let i. Rør rosinblandingen i dejen, og sigt melet i med bagepulver og salt. Rør forsigtigt dejen sammen.
- Hæld dejen i en springform foret med bagepapir. Fordel glasuren og drys evt. med mandelflager.
- Bag kagen i cirka 1½ time. Prik i kagen med en kødnål for at se, om den har fået nok. Bliver kagens overflade for mørk, så dæk den til med alufolie.
- Lad kagen køle af på en bagerist. Åbn springformen, når kagen er helt afkølet.