Se også
Kager
Sandkage - mormors opskrift
Denne sandkage smager af momors hjemmebag, søde barndomsminder og familiesmil. Servér den som makker til din eftermiddagste eller kaffe!
af Marie Melchior
23.03.2021
Foto: Betina Hastoft
8 personer
Ingredienser
- 2½ dl earl grey-te
- 350 g lyse rosiner
- 2 spsk portvin
- 350 g sukker
- 250 g blødt smør
- 3 æg
- 300 g hvedemel
- 4 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
Pynt
- Glasur
- 100 g mandelflager
Sådan laver du sandkage
- Tænd ovnen på 180°.
- Lav en kop stærk earl grey-te. Læg rosinerne i en skål, og overhæld dem med teen. Tilsæt portvin. Lad det trække i 5-8 minutter.
- Pisk sukker og smør, til det er hvidt og cremet. Pisk æggene let i. Rør rosinblandingen i dejen, og sigt melet i med bagepulver og salt. Rør forsigtigt dejen sammen.
- Hæld dejen i en springform foret med bagepapir. Fordel glasuren og drys evt. med mandelflager.
- Bag kagen i cirka 1½ time. Prik i kagen med en kødnål for at se, om den har fået nok. Bliver kagens overflade for mørk, så dæk den til med alufolie.
- Lad kagen køle af på en bagerist. Åbn springformen, når kagen er helt afkølet.