Kager

Skærekage med brombær og mandel-citron-crumble

Findes der noget bedre end kage og sommerbær i én og samme mundfuld? Lad de søde bær gemme sig i en blød dej under et låg af knasende crumble.
af Gitte Heidi Rasmussen. 22.05.2023 Foto: Stine Christiansen.
Saftig skærekage med brombær og marcipan
8 personer

Ingredienser

  • 125 g marcipan
  • ½ usprøjtet citron
  • 150 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. vaniljepasta
  • 3 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 aflang kageform, ca. 2 l
  • Lidt smør til formen

Brombærfyld

  • 200 g brombær
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. flormelis

Mandel-citron-crumble

  • ½ usprøjtet citron
  • 60 g mandler
  • 35 g sukker

Sådan laver du skærekage med brombærfyld og mandel-citron-crumble

  1. Tænd ovnen på 160°. Riv marcipanen groft. Skyl og riv citronen fint.
  2. Rør citronskal og marcipan sammen med smør, sukker og vanilje-pasta i en skål.
  3. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt imellem hvert æg.
  4. Tilsæt mel, og rør, til dejen er jævn og glat.

Brombærfyld

  1. Skyl og tør brombær, og vend dem i en blanding af mel og flormelis i en skål.
  2. Rør forsigtigt brombærrene i dejen, og fordel dejen i en smurt form.

Mandel-citron-crumble

  1. Skyl og riv citronen fint. Hak mandlerne groft.
  2. Vend mandler, citronskal og sukker i en skål.
  3. Fordel crumblen oven på kagen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Lad den afkøle på en bagerist inden servering.