Se også
Kager
Skærekage med brombær og mandel-citron-crumble
Findes der noget bedre end kage og sommerbær i én og samme mundfuld? Lad de søde bær gemme sig i en blød dej under et låg af knasende crumble.
af Gitte Heidi Rasmussen.
22.05.2023
Foto: Stine Christiansen.
8 personer
Ingredienser
- 125 g marcipan
- ½ usprøjtet citron
- 150 g blødt smør
- 200 g sukker
- 1 tsk. vaniljepasta
- 3 æg
- 125 g hvedemel
- 1 aflang kageform, ca. 2 l
- Lidt smør til formen
Brombærfyld
- 200 g brombær
- 2 spsk. hvedemel
- 1 spsk. flormelis
Mandel-citron-crumble
- ½ usprøjtet citron
- 60 g mandler
- 35 g sukker
Sådan laver du skærekage med brombærfyld og mandel-citron-crumble
- Tænd ovnen på 160°. Riv marcipanen groft. Skyl og riv citronen fint.
- Rør citronskal og marcipan sammen med smør, sukker og vanilje-pasta i en skål.
- Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt imellem hvert æg.
- Tilsæt mel, og rør, til dejen er jævn og glat.
Brombærfyld
- Skyl og tør brombær, og vend dem i en blanding af mel og flormelis i en skål.
- Rør forsigtigt brombærrene i dejen, og fordel dejen i en smurt form.
Mandel-citron-crumble
- Skyl og riv citronen fint. Hak mandlerne groft.
- Vend mandler, citronskal og sukker i en skål.
- Fordel crumblen oven på kagen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Lad den afkøle på en bagerist inden servering.