Se også
Kager
Tærte med sommerbær
Svælg i skønne bær og lav den lækreste tærte med opskriften her!
af Marie Melchior.
23.08.2010
Foto: Betina Hastoft.
Tærtebund
- 500 g hvedemel
- 4 spsk sukker
- 150 g smør
- 100 g mandelmel
- 3 spsk koldt vand
Fyld
- 50 g smør
- 50 g sukker
- 50 g mandelmel
- 1 æg
- 500 g blandede bær, fx jordbær, brombær, hindbær, blåbær, ribs og solbær
Sådan laver du tærte med bær
Tærtebund
- Rør mel, sukker, smør og mandelmel sammen i en foodprocessor. Tilsæt koldt vand for at samle dejen. Sæt dejen på køl i 1 time. Rul så dejen ud på et meldrysset bord, og læg den udrullede dej i en tærteform.
- Dæk dejen med bagepapir, også op ad siderne, fyld tørrede bønner ovenpå, så dejen ikke skrider, og bag bunden ved 200° i 10-15 minutter, til den er gylden. Afkøl bunden på en rist.
Tærtefyld
- Rør smør, sukker og mandelmel sammen med ægget.
- Fordel de blandede bær over den bagte tærtebund, og fordel mandelmelsdejen over bærrene. Bag tærten i 10 minutter ved 180°, og lad den afkøle på en bagerist.
- Server med koldt flødeskum eller en god vaniljeis.
TIP: Læg noget tungt i et jævnt lag oven på dejen, når du bager en tærtebund af mørdej. Så undgår du, at tærtebundens sider glider ned. Du kan fx bruge tørrede bønner eller ris.