Tærte med sommerbær

TÆRTEBUND:
500 g hvedemel
4 spsk sukker
150 g smør
100 g mandelmel
3 spsk koldt vand

TÆRTEFYLD:
50 g smør
50 g sukker
50 g mandelmel
1 æg
500 g blandede bær, fx jordbær, brombær, hindbær, blåbær, ribs og solbær

TÆRTEBUND: Rør mel, sukker, smør og mandelmel sammen i en foodprocessor.
Tilsæt koldt vand for at samle dejen. Sæt dejen på køl i 1 time. Rul så dejen ud på et meldrysset bord, og læg den udrullede dej i en tærteform.

Dæk dejen med bagepapir, også op ad siderne, fyld tørrede bønner ovenpå, så dejen ikke skrider, og bag bunden ved 200° i 10-15 minutter, til den er gylden. Afkøl bunden på en rist.

TÆRTEFYLD: Rør smør, sukker og mandelmel sammen med ægget. Fordel de blandede bær over den bagte tærtebund, og fordel mandelmelsdejen over bærrene. Bag tærten i 10 minutter ved 180°, og lad den afkøle på en bagerist. Server med koldt fl ødeskum eller en god vaniljeis.

TIP! Læg noget tungt i et jævnt lag oven på dejen, når du bager en tærtebund af mørdej. Så undgår du, at tærtebundens sider glider ned. Du kan fx bruge tørrede bønner eller ris.