Se også
Kager
Upside down-muffins med æble og karamel
Muffins er en evig klassiker, og i den her udgave er de i selskab med sød karamel og syrligt æble, som gør dem ekstra smagfulde og smovsede.
Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth
21.04.2023
Disse muffins bliver bestemt ikke dårligere af at blive serveret på hovedet – i bunden gemmer der sig nemlig en smagfuld overraskelse i form af karamelliserede æbler.
10 personer
Ingredienser
- 125 g smør
- 175 g lyst muscovadosukker
- 2 æg
- 150 g græsk yoghurt 2 %
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 nip salt
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
Æbler med karamel
- 2 æbler
- 75 g smør
- 1 nip flagesalt
- 125 g lyst muscovadosukker
- En fast muffinform af silikone med 10 huller
Upside down-muffins med æble og karamel
Æbler med karamel:
- Skyl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i smalle både.
- Smelt smør i en gryde, tilsæt salt og sukker, og kog nogle minutter ved lav varme, indtil sukkeret er smeltet, og du har en gylden karamel.
- Smør muffinformens huller, fordel æblebådene heri, og hæld karamellen over.
- Bag kagerne i en 175° varm ovn i 4-5 minutter, til æblebådene er møre og lægger sig i bunden af formen.
Muffins:
- Rør smør og sukker sammen i en skål til en cremet masse.
- Rør æg i et ad gangen, og rør i 2-3 minutter.
- Pisk dejen luftig med en elpisker i yderligere 5 minutter.
- Rør yoghurt i. Sigt krydderierne, hvedemel og bagepulver i.
- Rør det hele sammen til en samlet dej, og fordel dejen i muffinformens huller.
- Bag dine muffins i ovnen i ca. 25 minutter, og tjek med en gaffel eller et træspyd, at de er færdigbagte.
- Lad dem afkøle i formen i mindst 15 minutter, inden du vender dem ud. Servér gerne kagerne lune.