Kalaharisalt til ægget
Niels Hansen fra Holte fik i både overført og helt bogstavelig forstand salt til sit æg, da han for fire år siden flyttede til Sydafrika med sin sydafrikanske kone. Han tog til Kalahari-ørkenen for at meditere og spurgte her 'the Divine' om hjælp til at klare sig fremover i det nye land:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
"Dagen efter mødte jeg den afrikanske importør af saltet, der manglede en importør til de skandinaviske lande", fortæller Niels Hansen, som tidligere har solgt biler og solfangere til energirigtige huse. Den importør blev Niels Hansen, og resten er historie! I to år fløj han frem og tilbage mellem Sydafrika og Danmark for at overbevise forhandlere om Kalahari-saltets egenskaber, og det lykkedes i en grad, så han, hustruen og deres lille søn nu bor i Danmark og har fået et netværk af stærke butikker til at sælge saltet. F.eks. forhandles det i dag i Magasin du Nords butikker, i det økologiske supermarked Egefeld og cirka 100 andre delikatessebutikker, ligesom Øllingegaard Mejeri bruger saltet i deres smør.
"Om der er brug for flere saltprodukter i Danmark? Ja, for når vi skal passe på ikke at få for meget salt, skal vi bruge den rigtige", siger Niels Hansen.
Læs også:
Prøv spændende saltopskrifter
10 ting du ikke vidste om salt