Konfekt-stykker

Opskrift på konfekt-stykker med marcipan og nougat

30-40 STYK:

200 g blød nougat
400 g marcipan
Bagepapir
40 g pistacienødder
Petitfourforme

Sørg for, at nougaten er smørbar, inden du går i gang, det er den ved stuetemperatur. Del marcipanen i 4 lige store stykker. Rul marcipanstykkerne tyndt ud mellem to stykker bagepapir, til de er cirka 3 mm tykke. Læg grofthakkede pistacienødder på én af marcipanpladerne. Tryk dem ned i marcipanen ved at rulle med kagerullen.

Læg et stykke bagepapir i et fad, og læg en plade marcipan på. Smør et lag nougat på marcipanen, og læg endnu en plade marcipan på. Gentag processen, og afslut med marcipanpladen med pistacienødder. Kom fadet i køleskabet i minimum 30 minutter. Skær konfekten ud i små kvadrater, og kom hvert stykke i en petitfourform.

Brug det som værtindegave
Find en lille æske (kan købes hos Panduro Hobby). Klip et stykke stof til, så det kan nå rundt om selve æsken, beregn ekstra stof hele vejen rundt foroven og forneden (stof fra Grønlykke). Kom lim på æskens sider, og klæb stoffet på hele vejen rundt og kræng det ned i æsken og omkring bunden.

Klip et stykke stof til, så det er 1 cm bredere end æskens låg. Kom lim på kanterne samt låget, og klæb stoffet på. Lim et sløjfebånd rundt på æskens kant. Bind et sløjfebånd i et julekort samt et stykke julepynt (fra Wiingaard Boheme Interieur). Lim det på æskens låg. Kram et stykke bagepapir sammen, og læg det ned i æsken. Fyld æsken med pistaciekonfekt.

Prøv også: Konfekt med nougat