Snickers-konfekt med dadler og peanutbutter

Antal: 
30 stk.
Det skal du bruge: 
150 g tørrede dadler (f.eks. Medjool-dadler)
150 g peanutbutter
1 spsk. flydende honning
½ tsk. vaniljepulver
75 g saltede peanuts
1 firkantet form, ca. 12 x 20 cm
Chokoladeovertræk:
100 g mørk chokolade
1 tsk. ssmagsneutral olie
25 g saltede peanuts

Sådan laver du snickers-konfekt med dadler og peanutbutter:

  1. Udsten dadlerne, og skær dem i mindre stykker med en skarp kniv.
  2. Blend dadler, peanutbutter, honning og vaniljepulver i en blender eller foodprocessor, til du har en grov og ensartet masse.
  3. Hæld daddelmassen i en lille skål. Hak de saltede peanuts meget groft, og vend dem i daddelmassen med en dejskraber.
  4.  Læg bagepapir i formen, og pres daddelmassen ud i bunden af formen i et jævnt lag med en ske. Lad formen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Chokoladeovertræk:

  1. Hak chokoladen fint, og smelt den langsomt i en skål over vandbad ved lav varme, mens du rører. Rør olien i den smeltede chokolade med en dejskraber, og tag skålen af varmen. Hak de saltede peanuts.
  2. Hæld den smeltede chokolade ud over den afkølede daddelmasse, og drys med peanuts på toppen. Sæt formen på køl i mindst 2 timer (gerne til næste dag), til konfekten er helt kold. Tag den ud af formen, og skær den i firkantede stykker. Opbevar i en lukket beholder på køl indtil servering.