Fisk og skaldyr

Laksecarpaccio med fennikel/urtesalat

Her får du opskriften på en super frisk og sund forret med laks og friske urter.
af Marie Melchior /Foto: Betina Hastoft/ Regi: Lexington, Royal Copenhagen31.10.2008

(4 personer)

400 g fersk laks i tynde skiver
1 bdt. mynte
1 bdt. dild
2 fennikler
2 spsk saltede kapers
1 økologisk citron
4 spsk koldpresset jomfruolivenolie
havsalt og friskkværnet peber

Vask mynten og tør den i et viskestykke. Hak den fint sammen med dild. Pil de yderste lag af fenniklerne og snit dem i tynde skiver. Udvand kapersene i vand. Vask citronen og riv skallen fint.

Pres saften af citronen i en skål og bland med mynte, dild, fennikler, kapers og citronskal. Tilsæt olivenolie og rør det hele sammen. Krydr med havsalt og peber. Anret lakseskiverne på tallerkener og læg krydderurtesalaten på midten. Dryp olie rundt på laksen og kværn til sidst lidt peber udover.

TIP:
Laksen skal være absolut frisk. Fortæl fiskehandleren at den skal kunne spises rå.

Sponsoreret indhold