Fisk og skaldyr

Laksetatar med avocado

Laksetatar med avocado er en enkelt, elegant og sund forret, som du tilmed kan lave nogle timer før, frokostgæsterne kommer.
af Katrine Martensen-Larsen, Foto: Mikkel Adsbøl 13.02.2012
Laksetatar med avokado

Ingredienser til laksetatar:

(laksetatar til 4 personer)
400 g laks, hakket og uden ben og skind
2 modne avocadoer
¼ bundt purløg
havsalt, peber og citron til at smage til med
2 skalotteløg
sort kaviar eller anden fiskerogn
1 dl sojasauce
saft af ½ grapefrugt

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

LÆS OGSÅ: Kunne du lide laksetatar? Prøv lækker opskrift på stegt makrel!

Fremgangsmåde:

  • Placer fire ringe med en diameter på 6 cm på et stykke bagepapir.
  • Skræl og hak avocadoerne og smag tataren til med havsalt, peber og citron.
  • Bland avocadoen med fintskåret purløg, og fyld forsigtigt formene ca. to tredjedele op. Undgå huller.
  • Fyld resten af formene med den hakkede laks.
  • Hak løgene fint, og steg dem sprøde i varm olie. Før servering drysses toppen med sprøde skalotteløg og kaviar.
  • Bland sojasauce og grapefrugtjuice, kom dressingen i en lille kande kande, og hæld den over tataren ved bordet.

Prøv også disse forretter med fisk og skaldyr...