Mad
Fisk og skaldyr
Laksetatar med avocado
Laksetatar med avocado er en enkelt, elegant og sund forret, som du tilmed kan lave nogle timer før, frokostgæsterne kommer.
af Katrine Martensen-Larsen, Foto: Mikkel Adsbøl
13.02.2012
Ingredienser til laksetatar:
(laksetatar til 4 personer)
400 g laks, hakket og uden ben og skind
2 modne avocadoer
¼ bundt purløg
havsalt, peber og citron til at smage til med
2 skalotteløg
sort kaviar eller anden fiskerogn
1 dl sojasauce
saft af ½ grapefrugt
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
LÆS OGSÅ: Kunne du lide laksetatar? Prøv lækker opskrift på stegt makrel!
Fremgangsmåde:
- Placer fire ringe med en diameter på 6 cm på et stykke bagepapir.
- Skræl og hak avocadoerne og smag tataren til med havsalt, peber og citron.
- Bland avocadoen med fintskåret purløg, og fyld forsigtigt formene ca. to tredjedele op. Undgå huller.
- Fyld resten af formene med den hakkede laks.
- Hak løgene fint, og steg dem sprøde i varm olie. Før servering drysses toppen med sprøde skalotteløg og kaviar.
- Bland sojasauce og grapefrugtjuice, kom dressingen i en lille kande kande, og hæld den over tataren ved bordet.