Mad

Mad for veninder

Start en madklub for veninderne og få noget god mad, en ordentlig snak og masser af grin.
af Dorthe Plechinger, Foto: Betina Hastoft 17.03.2011

Gennem ni år har madklubben The Very Pink Dinner Club lavet mad sammen, spist og holdt snakken i gang til de lyse morgener.

På Facebook har de samlet billeder fra deres snart 10-årige virke som madklub og loge, f.eks. de aflagte Bond Babes-aftenen, Ninja-aftenen med japansk mad og karaoke, 90'erfesten og stodderaftenen med kikset outfit og knækpølser til hovedret.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Et dejligt frirum
Det er ni år siden, at pigerne forlod Helsinge gymnasium, og Tina og Ida Marie tog initiativ til at stifte madklubben, der dengang havde seks medlemmer, og hvor rejecocktail, lasagne og bananasplit var det helt hotte.

Siden er andre medlemmer blevet anbefalet og optaget ved en optagelsesprøve, ligesom menuen er blevet mere ambitiøs - dog afhængig af tema og uden at det må koste en million: Grænsen er 200 kr. pr. person, og man tager selv vin med.

I dag består VPDC af 11 medlemmer, som med tiden er blevet nære veninder på kryds og tværs, hjulpet godt på vej af arrangementer med overnatning i London, Amsterdam, Århus m.v.

Klubben skal hverken være større eller mindre. 11 medlemmer er passende: Dvs. stor nok til, at alle ikke behøver at komme hver gang, og lille nok til, at de hver især har service, stole og bordplads, hvis alle skulle komme.

De står selv let undrende overfor, hvordan det egentlig er lykkedes dem at holde klubben i live i så mange år, da de hver især lever meget forskellige liv.

Men alle er enige om, at det nok for en vis del skyldes en stor rummelighed og en stærk solidaritet sammen med en stiltiende overenskomst om, at det, man betror hinanden her, det holder man tæt med. En anden faktor er, at medlemmerne har sørget for at holde fast i det oprindelige idéoplæg: Ingen mænd i klubben, ingen byture, når de er til madklub, og at ingen må gå hjem før kl. 3.

Find et udpluk af The Very Pink Dinner Club's opskrifter her fra deres seneste møde, hvor menuen stod på typisk 'tøsemad': fisk, masser af salater og en chokoladebombe til dessert, Mississippi Mudpie.

Laks med æble-eddikedressing

Peberfrugtsalat med borlottibønner

Mississippi Mudpie