Menuer

Med smag af de varme lande

Eksotisk gæstemenu fyldt med farver, duft og smag
af Marie Melchior /Foto: Betina Hastoft/ Regi: Lexington, Royal Copenhagen 31.10.2008

FORRET: Laksecarpaccio med fennikel/urtesalat

HOVEDRET: Spicy andebryst med rodfrugter og æblesalat

DESSERT: Appelsinkage

VINFORSLAG:

FORRET: Sprød Riesling fra Alsace, Tyskland eller Østrig

HOVEDRET: Barbera d'Asti eller Barbera d'Alba fra Piemonte

DESSERT: Banyuls-hedvin fra Sydfrankrig

TIPS TIL EN ARBEJDSPLAN:

Andebrystet skal marinere et døgns tid, og appelsinkagen kan med fordel bages dagen før. Resten af middagen tilberedes hen ad eftermiddagen.

DAGEN FØR:
• Mariner andebryst
• Bag appelsinkage

2-3 TIMER FØR:
• Skær rodfrugter
• Ordn krydderurtesalat til forret
• Pynt kage med chokolade

KORT FØR MIDDAGEN:
• Sæt rodfrugter i ovnen
• Sæt andebryster i ovnen
• Skær æbler og lav dressing til æblesalat
• Anret forretten på tallerkener