Menuer

Mortensaften med smag af de varme lande

Ingen mortensaften uden and! Til gengæld har menuen her et lækkert eksotisk twist. Tilbehøret er friskt og utraditionelt.
af Marie Melchior Foto: Betina Hastoft 5.11.2012
Mortensaften med smag af de varme lande

Traditionen med at spise and mortensaften skyldes den finurlige historie om den ydmyge Sankt Morten - eller den hellige Martin af Tours - der i 300-tallet forsøgte at undgå at blive udnævnt til biskop ved at skjule sig i en gåsesti. Missionen lykkedes som bekendt ikke, da gæssene skræppede noget så gevaldigt op og afslørede hans gemmested. Som hævn udnyttede han sin nye værdighed til at bestemme, at man hvert år d. 10. november skulle slagte og spise en gås. Med tiden er gåsen blevet til en and, sandsynligvis af hensyn til både økonomi og kræets størrelse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MENU

Forret:
Ceviche med torsk og mango

Hovedret:
Sprødstegt andebryst med sauteret grønt

Dessert:
Cheesecake med passionsfrugt

Delikat, nem og utraditionel menu
Forretten består af ceviche af torsk med mango. Ceviche er en supernem og delikat ret, som stammer fra Sydamerika. Mangoen passer rigtig godt til denne eksotiske forret. Hovedretten er sprødstegt anderbryst serveret på en rede af spinat, bok choy og ærter. Dertil hører sauce på kirsebærvin og taglagte kartofler. Til at runde mortensaften-menuen af, serveres cheesecake med passionsfrugt, som er smukt og utraditionelt serveret i glas.